cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Δεν μας τα λέει καλά για την α’ κατοικία ο Χρήστος Στρατάκης

Δεν μας ενδιαφέρει τι είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου επί ΠΑΣΟΚ το 2010, ούτε τι έκαναν στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Μας ενδιαφέρει το τώρα!!!

Δεν μας τα λέει καλά για την α’ κατοικία ο Χρήστος Στρατάκης

Λοιπόν… 

Ο Χρήστος ο Στρατάκης, που πιθανά να είναι και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής μας έστειλε ένα άρθρο – παρέμβαση στο οποίο μας περιγράφει λίγο έως πολύ αυτά που λέμε κι εμείς. 

Μας υπενθυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ με τον 3869/2010 προχώρησε σε ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. 

Ο κ. Στρατάκης ωστόσο, μάλλον «ξεχνά» πως στο άρθρο 9 του συγκεκριμένου νόμου, αναφέρεται ότι «ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει στο δικαστήριο πρόταση εκκαθάρισης ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση βεβαρημένο ή μη με εμπράγματη ασφάλεια ακίνητο που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία, εφόσον τούτο δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά πενήντα τοις εκατό». 

Ξεχνά επίσης, ότι αυτός ο «υπέροχος» κατά τα λοιπά νόμος, προέβλεπε πως σε περίπτωση θανάτου οποιουδήποτε προσώπου που άφηνε περιουσία στον οφειλέτη, η μισή θα πήγαινε στην τράπεζα.

Ξεχνά ακόμα, πως ο ίδιος νόμος αναφέρει ότι «αν τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη δεν είναι επαρκή, το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα πάσης φύσεως εισοδήματα του, ιδίως εκείνα από την προσωπική του εργασία, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου, και σταθμίζοντας αυτά με τις βιοτικές ανάγκες του ίδιου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, τον υποχρεώνει να καταβάλλει μηνιαίως και για χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών ορισμένο ποσό για ικανοποίηση των απαιτήσεων των πιστωτών του συμμετρώς διανεμόμενο». 

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα. Όπως το ότι με βάση τη διάταξη που μόλις καταγράψαμε, οι δικαστές έκριναν κατά το δοκούν. Και στο Ηράκλειο μάλιστα στο Ειρηνοδικείο γίνονταν τέρατα που δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει. Όπως επίσης πως στην περίπτωση τριών κληρονόμων οι οποίοι κληρονομούσαν χρέη, το δικαστήριο δεν αναγνώριζε την καλή θέληση ενός εξ’ αυτών στην περίπτωση που δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν. Αν ένας από τους τρεις ήθελε να «ξεφύγει» θα έπρεπε να πληρώσει και για τους τρεις. Και κανένας νόμος δεν είχε ρύθμιση για έναν ή περισσότερους κληρονόμους που διαφοροποιούνταν από τη βούληση των υπολοίπων. Ήταν ή όλοι ή κανείς.

Κύριε Στρατάκη μας, μας είστε ιδιαίτερα συμπαθής κι ασφαλώς αναγνωρίζουμε τις καλές προθέσεις σας. Μην προσπαθείτε όμως να μας πείσετε πως έχουμε ένα καλό ΠΑΣΟΚ κι έναν κακό ΣΥΡΙΖΑ και μια κακή Νέα Δημοκρατία. Όσες κινήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα πολιτικά, έγιναν για να προστατεύσουν τις τράπεζες. 

Κι επίσης… να το πούμε λαϊκά: Δεν μας ενδιαφέρει τι είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου επί ΠΑΣΟΚ το 2010, ούτε τι έκαναν στη συνέχεια οι υπόλοιποι.

Τώρα! Μπορείτε τώρα όλοι μαζί να πιέσετε για ένα άρθρο σε ένα νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία χωρίς αστερίσκους; 

Εκεί είναι η πολιτική παρέμβαση που οφείλετε να κάνετε. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon