cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Δεν «περπατά» η ψήφος εξ αποστάσεως των Ελλήνων του εξωτερικού

Βουλιάζει, όπως μαθαίνουμε, στα απόνερα της ελληνικής γραφειοκρατίας και η πολυδιαφημισμένη δυνατότητα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίσουν εξ αποστάσεως στις εθνικές εκλογές…

Δεν «περπατά» η ψήφος εξ αποστάσεως των Ελλήνων του εξωτερικού

Τον Απρίλιο του 2021 πέρασε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων και μέχρι σήμερα ούτε 4.000 Έλληνες του εξωτερικού δεν είναι αυτοί που έκαναν τον κόπο να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά για να μπορούν να ψηφίσουν.

Κι αυτό γιατί διαδικαστικά φέρεται να είναι μεγάλη ταλαιπωρία για αυτούς το να ετοιμάσουν όλα όσα απαιτούνται και να τα καταθέσουν αποκτώντας δικαίωμα ψήφου.

Πέρα από την παλιά γενιά αποδήμων που έφυγαν από την Ελλάδα σε άλλες εποχές και δεν έχουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει τώρα, οπότε θα ήθελαν να ψηφίσουν, υπάρχουν, ας μην ξεχνάμε, και οι Έλληνες που ξενιτεύτηκαν λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών οπότε σιγά μην ασχοληθούν με ένα πολιτικό σύστημα που τους «έδιωξε» από το σπίτι τους.

Όπως και να χει ένα είναι σίγουρο, πως χάθηκε η ελπίδα για την κυβέρνηση να στηριχθεί από τους Έλληνες που ζουν σε άλλα κράτη.

Αν κι εδώ που τα λέμε, πολύ φοβόμαστε πως δεν θα πάει να ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές κι ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα απογοητευμένων από την εικόνα όλων των κομμάτων και ειδικά των κομμάτων εξουσίας, οπότε η ψήφος των αποδήμων θα είναι ο μικρότερος «πονοκέφαλος».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon