cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Δηλαδή τώρα εσείς περιμένετε απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους;

Για να μην έχετε αμφιβολίες πως η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει κι εδώ να συγκαλύψει τις ευθύνες της αρκεί να δείτε τα άτομα που τοποθέτησε στην Επιτροπή που θα διερευνήσει την τραγωδία…

Δηλαδή τώρα εσείς περιμένετε απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους;

Φρίκη προκαλούν όσα διαρκώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία στα Τέμπη και την κρατική ολιγωρία που είναι και η μοναδική υπεύθυνη για το θάνατο δεκάδων αθώων νέων κι έχει και ονοματεπώνυμα.

Ο σταθμάρχης της Λάρισας βρέθηκε το εύκολο θύμα γιατί έκανε ένα λάθος που αφενός ανιχνεύεται κι αφετέρου το παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Όμως πίσω και πάνω απ’ αυτόν οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι πια φανερό πως είναι άλλοι.

Και βέβαια μην περιμένετε καμιά Δικαιοσύνη και καμιά ειδική επιτροπή να τους ονομάσει και να τους καταλογίσει ευθύνες, τιμωρώντας τους υποδειγματικά.

Όταν μαθαίνεις πως στη Γερμανία, για παράδειγμα, για να γίνει κάποιος σταθμάρχης περνάει εκπαίδευση τριών ετών και μάλιστα στα δύο χρόνια δίνει εξετάσεις με προσομοίωση και παίρνει πτυχίο ενώ στο τρίτο έτος εξειδικεύεται στον συγκεκριμένο σταθμό όπου θα δουλέψει, έτσι ώστε να γνωρίζει τις λεπτομέρειες, τι να σκεφτείς για την ελληνική πρακτική;

Ο σταθμάρχης της Λάρισας σε ηλικία 59 ετών, με προϋπηρεσία ως αχθοφόρος, εκπαιδεύτηκε για έξι μήνες, τον πήγαν για λίγο σε μικρό σιδηροδρομικό σταθμό και μετά στον κομβικό σταθμό της Λάρισας όπου εργαζόταν για περίπου πέντε μέρες, και μάλιστα μόνος του χωρίς επίβλεψη, πριν συμβεί το μοιραίο δυστύχημα.

Βισματούχος όπως λένε; Να το δεχτούμε, άπειρος; ξεκάθαρα, αλλά εγκληματίας είναι εκείνος που τον τοποθέτησε σε αυτή τη θέση για να εισπράττει ένα παχυλό μισθό κάθε μήνα και να στείλει στο θάνατο περισσότερες από 50 ψυχές.

Και για να μην έχετε αμφιβολίες πως η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει κι εδώ να συγκαλύψει τις ευθύνες της δείτε τα τρία άτομα που τοποθέτησε στην Επιτροπή που θα διερευνήσει την τραγωδία.

Ανάμεσα τους ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο εν λόγω Καθηγητής διετέλεσε διευθύνοντας σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το 2010 μέχρι το 2015, την πρώτη δηλαδή μνημονιακή περίοδο όταν μειώθηκε δραματικά το προσωπικό των σιδηροδρόμων και έπεσε ραγδαία το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του ενώ ακυρώθηκαν πολλά έργα που αν υλοποιούνταν σήμερα ίσως να μην είχαμε αυτή την τραγωδία.

Τον Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον τοποθέτησε το 2021 πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ…νομίζουμε δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις ούτε να έχουμε προσδοκίες πως η αλήθεια θα λάμψει κι όπως υποσχέθηκε ο κ. Γεραπετρίτης«Αυτό το δύσκολο και στενόχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους, θα διερευνηθούν όλα και θα τεθούν υπόψη των Ελλήνων πολιτών».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon