cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

“Φθηνό καλάθι” – πανάκριβα προϊόντα

Εντάξει. Ζούμε σε άλλο κόσμο. Αλλά… είπαμε! Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τον τρόπο παρουσίασης του μέτρου ως επιτυχημένου. Κι αυτό κάνει. 

“Φθηνό καλάθι” – πανάκριβα προϊόντα

Συγνώμη εμείς σε άλλο κόσμο ζούμε; 

Ανακοίνωσε λέει το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι οι νέες αναθεωρημένες λίστες που αφορούν στο Καλάθι του Νοικοκυριού, περιλαμβάνουν συνολικές μειώσεις που ανέρχονται σε έως και 18.1% . 

Εντάξει. Ζούμε σε άλλο κόσμο.

Πρώτον γιατί μέσα στο σούπερ μάρκετ δεν βλέπουμε καλάθι αφενός (ψάχνεις με τα κιάλια για να βρεις τα προϊόντα του καλαθιού, κι όταν τα βρεις διαπιστώνεις πως πρόκειται για προϊόντα που γενικά δεν θα αγόραζες ποτέ). 

Δεύτερον, ακόμα και τα «φθηνά» προϊόντα των σούπερ μάρκετ έχουν υπερβεί τις τιμές των premium προϊόντων. 2 ευρώ για μη βιολογικό γάλα ένα λίτρο, 1.85 για ένα μικρό κουτί μπισκότα, 1.60 για ένα χαρτί μακαρόνια και πάει λέγοντας. Μη συζητήσουμε για χυμούς 1 λίτρο 2.67, για «φθηνό» ψωμί γεμάτο συντηρητικά 400 γραμμαρίων 1.70, ούτε για τα βρεφικά γάλατα που κάτω από 2.35 δεν βρίσκεις τίποτα. 

Πόσο θέλει να μας τρελάνει το Υπουργείο;

Βγάζει ανακοινώσεις για να δηλώσει πως πέτυχε σε κάτι που πρακτικά κανένας καταναλωτής δεν χρησιμοποιεί, όπως επίσης και κανένας καταναλωτής δεν ψωνίζει αποκλειστικά προϊόντα από το καλάθι.

Αλλά… είπαμε! Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τον τρόπο παρουσίασης του μέτρου ως επιτυχημένου. Κι αυτό κάνει. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon