cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Γιορτινό καλάθι ότι να ναι…

Από πότε τα Χριστούγεννα του μέσου Έλληνα και μάλιστα του φτωχού Έλληνα που ψάχνει το καλάθι του νοικοκυριού για να κάνει τις αγορές του εμπεριέχει γαλοπούλες, μοσχάρι και τσουρέκια;

Γιορτινό καλάθι ότι να ναι…

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως από τις 14 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού το οποίο θα περιλαμβάνει:

γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα.

Μάλλον ο Υπουργός δε γνωρίζει, μιας και ανήκει στην υψηλή κοινωνία, πως Χριστούγεννα στην Ελλάδα σημαίνουν χοιρινό κι όχι γαλοπούλα και μοσχάρι. Η γαλοπούλα είναι ένα ξενόφερτο έθιμο που στην Ελλάδα δεν έχει βρει πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί. Όσο για το μοσχάρι οι ελληνικές χριστουγεννιάτικες συνταγές δεν το περιλαμβάνουν.

Το γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού δεν θα περιέχει εξάλλου κουραμπιέδες και μελομακάρονα για να μην υπάρχει, κατά τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη, αθέμιτος ανταγωνισμός με ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

Δηλαδή αν περιέχει μελομακάρονα και κουραμπιέδες θα έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό των σούπερ μάρκετ με ζαχαροπλαστεία και φούρνους ενώ αν περιέχει βασιλόπιτες και τσουρέκια δεν θα έχουμε;

Από την άλλη Χριστούγεννα και τσουρέκια δεν πάνε μαζί εκτός κι αν έχει μπερδέψει τις γιορτές και νομίζει πως έρχεται το Πάσχα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon