cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Η δημοσκόπηση και η… αποστολή Ανδρουλάκη

Η ξαναζεσταμένη δημοσκόπηση του συγκροτήματος Μαρινάκη για την Κρήτη μοιάζει με ευσεβείς πόθους αλλά δείχνει και τον ρόλο που επιφυλάσσει για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ το σύστημα του Μαξίμου…

Η δημοσκόπηση και η… αποστολή Ανδρουλάκη

Ίσως δεν σηκώνει και πολλή ανάλυση η ξαναζεσταμένη δημοσκόπηση που παρουσίασαν τα ΝΕΑ για την Κρήτη. Περισσότερο με ευσεβείς πόθους του συγκροτήματος Μαρινάκη και του Μαξίμου μοιάζουν τα αποτελέσματά της, παρά με επιστημονικά τεκμηριωμένη αποτύπωση της κοινής γνώμης.

Αφού μάλιστα έχει δημοσιευτεί και δύο φορές η ίδια δημοσκόπηση, (ήταν και προ δύο μηνών στα Παραπολιτικά) καλό θα ήταν να την κρατήσουμε κάπου σε ένα συρτάρι για να συγκρίνουμε με τα πραγματικά ποσοστά στην Κρήτη όταν με το καλό θα γίνουν οι εκλογές.

Εκείνο όμως που αξίζει ίσως να παρατηρήσει κανείς είναι ο συγκεκριμένος ρόλος που επιφυλάσσει για τον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ το σύστημα του Μαξίμου.

Είναι εξάλλου ορατός αυτός ο ευσεβής πόθος και από το κείμενο που συνοδεύει τη δημοσκόπηση. «Γιατί η ΝΔ κάνει τη μεγάλη ανατροπή χάρη στο… ΠΑΣΟΚ» λέει ο υπότιτλος του βασικού θέματος.

Για την Κρήτη στο κείμενο αναφέρεται πως «οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην περιοχή δείχνουν μια στροφή προς την πλευρά της ΝΔ». Και από τα ίδια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης όμως, κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, αν συγκρίνει κανείς με τα ποσοστά των εκλογών του 2019 (ακόμα και με την αναγωγή). Η ΝΔ καταγράφει μείον 6 μονάδες στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι και μείον 7 μονάδες στο Ρέθυμνο, σε σχέση με τα ποσοστά της στις τελευταίες εκλογές.

Είναι αυτό «στροφή προς την πλευρά της ΝΔ»; Προφανώς όχι.

«Στροφή ως προς την πρωτιά εννοούμε», θα μας απαντούσε ίσως η εφημερίδα. «Ειδικά η ενδεχόμενη πρωτιά στα Χανιά θα έχει και ιδιαίτερο προσωπικό χαρακτήρα για τον Μητσοτάκη» μας πληροφορεί το ρεπορτάζ.  

Συνεπώς ο στόχος δεν είναι να πείσει η ΝΔ για την πολιτική της περισσότερους Κρητικούς. Στόχος είναι να πάρει έστω και μια ψήφο παραπάνω από τον Τσίπρα σε κάθε νομό, έστω και αν χάσει ένα σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων της.

Και εδώ ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος.

Αυτό τον ρόλο επιφυλάσσει το σύστημα για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος απ’ ό,τι φαίνεται είναι πρόθυμος να τον παίξει.

Και αυτό ενδεχομένως δείχνει και τον δρόμο για τις μελλοντικές συνεργασίες και για την επόμενη κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon