cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Η ΝΔ έκανε… “διαλογή” στα ψηφοδέλτιά της

Η κατακραυγή για τις κυνικές δηλώσεις Πνευματικού φαίνεται πώς δεν άφησε άλλη επιλογή στους άριστους από το να κάνουν και οι ίδιοι μια… μικρή “διαλογή” στα ψηφοδέλτιά τους

Η ΝΔ έκανε… “διαλογή” στα ψηφοδέλτιά της

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ αναγκάστηκε να τον βγάλει από τα ψηφοδέλτιά της τον υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας Σπύρο Πνευματικό μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν τα άκρως κυνικά και ανάλγητα σχόλιά του για τη διαλογή καρκινοπαθών ασθενών.

Γιατί όμως οι δηλώσεις του γαλάζιου βουλευτή δεν ήταν απλώς ένα λάθος;

Γιατί φυσικά ο “μαρτυριάρης βουλευτής” πολύ απλά αποκάλυψε στην πραγματικότητα την κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για τη Δημόσια Υγεία, όπου θα επιχειρήσει -αν γίνει κυβέρνηση- να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση την προηγούμενη τετραετία. Τι ποια δουλειά;

Αυτή της υποβάθμισης του ΕΣΥ με περιορισμό και αυστηρές περικοπές των κρατικών δαπανών και το ταυτόχρονο ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών και δομών υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα με γνώμονα το κέρδος και όχι τις ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Αποπομπή Πνευματικού από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Οι δηλώσεις Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα από την Εύβοια στην οποία περιοδεύει, στέλνοντας μήνυμα.

Προσπαθεί να τα μαζέψει με το γνωστό… “δεν είναι αυτό που νομίζουμε”

Ο «γαλάζιος» βουλευτής προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά τον σάλο που προκλήθηκε, δίχως επιτυχία ωστόσο. Με ανάρτησή του στο Facebook σήμερα επιχείρησε να εξωραΐσει κάπως την κατάσταση, προβάλλοντας την αφαίρεσή του από τα ψηφοδέλτια ως ατομική επιλογή.

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», γράφει από τον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πάνε να πουλήσουν πάλι την αναλγησία με ωραίο… επικοινωνιακό περιτύλιγμα

Την είδηση προσπάθησε να «πουλήσει» με ωραίο περιτύλιγμα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να «μαζέψει» τα… ασυμμάζευτα!!!

Μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί.

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά ειλικρινά, ποιος μπορεί να τον πιστέψει;

Η σκληρή πραγματικότητα μιλάει από μόνη της άλλωστε και στον τομέα της υγείας, όπως και σε τόσους άλλους…

Εξάλλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχει αναφερθεί με την ίδια αναλγησία και κυνικότητα στο ίδιο επίσης ζήτημα, κατά το παρελθόν;

Θυμίζω ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Υγείας της ΝΔ είχε δηλώσει το εξής: «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν είσαι στα τελικά στάδια».

Εντάξει; Οπότε, αρκετά με την υποκρισία, παιδιά εκεί στην ΝΔ, δεν πείθετε, τουλάχιστον όχι όσους ακόμα διαθέτουν μια στοιχειώδη λογική, μια άλφα αντιληπτική ικανότητα και κυρίως δεν ξεχνούν…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon