cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Κάντε τη σύγκριση πολιτικών για να δείτε ποιοι μας κοροϊδεύουν

Στις χώρες που οι πολιτικοί σέβονται τους πολίτες τους και δεν έχουν αναγάγει την κοροϊδία σε… επιστήμη αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με σοβαρά μέτρα ανακούφισης και όχι με… pass και ψίχουλα!!!

Κάντε τη σύγκριση πολιτικών για να δείτε ποιοι μας κοροϊδεύουν

Αυτό πράττουν οι κυβερνήσεις σε χώρες που σέβονται τους πολίτες και δεν κοροϊδεύουν με pass.

Διαβάσαμε το βράδυ της Πέμπτης πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υπέγραψε τον νόμο με τον οποίο δίνεται παράταση στη μείωση των φόρων στα καύσιμα μέχρι τις 4 Μαΐου 2023, ένας νόμος που ήδη τέθηκε σε ισχύ.

Η Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής είχε ψηφίσει προ μηνών ομόφωνα νομοσχέδιο για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα έτσι ώστε οι πολίτες να πάρουν ανάσα, λόγω της αύξησης των τιμών τους.

Η μείωση του φόρου κατανάλωσης αποφασίστηκε τότε να είναι 7 σεντ το λίτρο στη βενζίνη και το πετρέλαιο, η οποία αυξάνεται στα 8,3 σεντ το λίτρο συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Παράλληλα, μειώθηκε και ο φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 6,4 σεντ συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Ποιο είναι όμως το ωραίο στην Κύπρο, οι τιμές τους στα καύσιμα, διαχρονικά, είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες της Ελλάδας.

Οι μισθοί και το επίπεδο ζωής τους είναι σαφώς καλύτερο κι όμως η Κυβέρνηση τους μείωσε τους φόρους για να μην επιβαρυνθεί ο κόσμος. Και η Κύπρος δεν είναι δα και μια τεράστια χώρα.

Με μια ματιά που ρίξαμε στις τιμές αυτές τις ημέρες είδαμε πως σε μεγάλες πόλεις, όπως η Λευκωσία και η Λεμεσός, η αμόλυβδη πωλείται κάτω από 1,40 ευρώ το λίτρο όταν στο Ηράκλειο, για παράδειγμα, είναι κανόνας η τιμή πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο.

Έτσι για να ξέρουμε πως κάποιοι έχουν αναγάγει την κοροϊδία σε… επιστήμη

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon