cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

«Ξεγυμνώθηκε» με τις πλημμύρες ο κρατικός μηχανισμός

Και τώρα ξεκινά το «παραμύθι» των αποζημιώσεων. Θα ακούνε αποζημιώσεις οι άμοιροι πολίτες και θα νομίζουν πως θα κτίσουν ξανά τα σπίτια που τους πήρε το νερό. Ας ρωτήσουν τους σεισμοπαθείς στο Αρκαλοχώρι για να καταλάβουν τι Γολγοθάς τους περιμένει…

«Ξεγυμνώθηκε» με τις πλημμύρες ο κρατικός μηχανισμός

Διαχείριση κρίσης για τον Πρωθυπουργό μας σημαίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους επικοινωνιολόγους του για να μην φορτωθεί την ευθύνη κι όχι εξεύρεση λύσεων για τους δεινοπαθούντες πολίτες.

Το ζήσαμε και πάλι με τις πλημμύρες ακούγοντας απελπισμένους ανθρώπους να τηλεφωνούν στα κανάλια και να γεμίζουν το διαδίκτυο με μηνύματα ζητώντας το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη να πάει να τους σώσει από ταράτσες και πλημμυρισμένα κτίρια, να τους δώσει νερό και φαγητό γιατί τα χουν στερηθεί για 24ώρα.

Και ο Κυριάκος Μητσοστάκης τι έκανε γι αυτό;

Δημιούργησε λέει, κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα. Ανέβαλε την ομιλία του στη ΔΕΘ, έκανε και μια επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ξυρισμένος, δεν υπολόγιζε πως θα έχει αυτή τη διάσταση η κακοκαιρία και δεν πρόλαβε να αφήσει γένια).

Α και μην ξεχάσουμε και το 112 που ηχούσε τακτικά (σε όσους είχαν ακόμα φορτισμένα κινητά πάνω στις ταράτσες) για να ενημερώσει για εκκενώσεις.

Που να πας όμως όταν η καταιγίδα είναι σε εξέλιξη, πόσο μακριά να φτάσεις και μάλιστα χωρίς βοήθεια αφού στις πλημμύρες κανείς δεν μπορεί να σε προσεγγίσει και να σε καθοδηγήσει, όπως γίνεται στις πυρκαγιές;

Ένας κρατικός μηχανισμός γυμνός και χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία.

Και τώρα ξεκινά το «τροπάρι» των αποζημιώσεων. Θα ακούνε αποζημιώσεις οι άμοιροι πολίτες και θα νομίζουν πως θα κτίσουν ξανά τα σπίτια που τους πήρε το νερό, θα αγοράσουν νέες οικοσκευές και θα φτιάξουν από την αρχή τις περιουσίες τους με τα χρήματα που θα λάβουν.

Δεν ξέρουν σε τι Γολγοθά θα ανέβουν κι εκείνοι.

Κι όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε σεισμοπαθής από το Αρκαλοχώρι «εμάς να δουν για να καταλάβουν τι θα πάρουν και τι τύχη θα έχουν κι εκείνοι».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon