cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ξέρετε σε ποια χώρα ζούμε;

Με αφορμή το περιστατικό του θανάτου του άτυχου εξάχρονου παιδιού από τα Γρεβενά κάνουμε μια “ενδοσκόπηση” για να… “ανακαλύψουμε” σε ποια ακριβώς χώρα ζούμε και να μην έχουμε… “αυταπάτες”!!!

Ξέρετε σε ποια χώρα ζούμε;

✍️ ο Δημήτρης Παπαθανασίου, δημοσιογράφος – διευθυντής σύνταξης “Κυριακάτικη Δημοκρατία

Ζούμε στη χώρα όπου πέθανε ένα εξάχρονο παιδί από τα Γρεβενά, τα οποία συνορεύουν με πέντε νομούς (Κοζάνης, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Τρικάλων και Λάρισας) και απέχουν 165 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, 100 χλμ. από τα Ιωάννινα και 135 χλμ. από τη Λάρισα, επειδή δεν υπήρχε δυνατότητα νοσηλείας και απαιτήθηκε να μεταφερθεί 291 χλμ. μακριά, διασχίζοντας τη μισή Ελλάδα, στο Ρίο, για να βρει ΜΕΘ.

Στην ίδια χώρα, αποκαλύφθηκε σήμερα ότι άλλος ένας κολλητός του Μητσοτάκη, ο Κουτούπης, πήρε σε 40 μήνες, 420 αναθέσεις, ύψους 5.500.000 ευρώ.

Μια χώρα που αφήνει 6 χρονα παιδιά να πεθάνουν, έδινε μία ανάθεση ανά 2,5 ημέρες στο ίδιο πρόσωπο!

Σε αυτή τη χώρα, ένας υπουργός που σκόρπισε δεκάδες εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να λιβανίζουν την κυβέρνηση, ο Στέλιος Πέτσας, δήλωνε «αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει εκατομμύρια».

Στην ίδια χώρα, ο υπουργός Υγείας, στο νέο χάρτη που ετοιμάζει για την Υγεία, σχεδιάζει το κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων στην περιφέρεια αδιαφορώντας αν τα παιδιά θα πεθαίνουν στο δρόμο μέσα στα σαράβαλα ασθενοφόρα που θα τα μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Σε αυτή τη χώρα, όμως, το 2019 η ΝΔ απέσπασε στα Γρεβενά ποσοστό 43,16%, αυξημένο κατά 11,01% από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 (32,15%).

Στην ίδια χώρα, όμως, που χιλιάδες μεροκαματιάρηδες δίνουν μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, τα Γρεβενά που είναι νομός-πρωταθλητής στην ανεργία, εξέλεξαν στη Βουλή τον γαλάζιο Πάτση που είχε δυο τρεις εισπρακτικές κι έβγαζε τα σπίτια του κοσμάκη στο σφυρί.

Σε αυτή τη χώρα, συζητάμε σήμερα σοβαρά, αν θα ξαναβγεί ο Μητσοτάκης με τον Πάτση, τον Κουτούπη, τον Μαραβέγια, τον Χειμάρα, τη Σπυράκη, τη Νικολάου, τον Πλεύρη, τον Πέτσα, τον Άδωνι και τα άλλα παιδιά.

Έτσι, για να τα λέμε όλα…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon