cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Κυβέρνηση προς συνταξιούχους: Δουλέψτε για να γεμίζετε και τα δικά μου ταμεία

Η συνέχιση της απασχόλησης και δήλωσης αυτής από συνταξιούχους φέρνει αύξηση του ορίου για συνταξιοδότηση αλλά και περισσότερη ανεργία στους νέους…

Κυβέρνηση προς συνταξιούχους: Δουλέψτε για να γεμίζετε και τα δικά μου ταμεία

Στους 100.000 ανέρχονται οι συνταξιούχοι που συνεχίζουν να εργάζονται στην Ελλάδα αν και το νούμερο μάλλον που είναι μεγαλύτερο αφού σίγουρα δεν υπολογίζονται μεγάλες κατηγορίες πολιτών που δουλεύουν μέχρι να πεθάνουν, όπως οι αγρότες για παράδειγμα.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κι ακόμα περισσότεροι δούλεψαν όλη τους τη ζωή για να μπορέσουν στα γεράματα τους να ξεκουραστούν και να ζήσουν με τη σύνταξη τους για την οποία τους έγιναν σημαντικές κρατήσεις από το κράτος, με υποτίθεται ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν τώρα και πληρώνονται με «μαύρο» χρήμα καλύπτοντας θέσεις που θα μπορούσαν ίσως να καλύψουν νεότεροι που παραμένουν άνεργοι.

Κι έρχεται σήμερα η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη να τους πει πως πρέπει να δηλώσουν στην πλατφόρα του e-ΕΦΚΑ τα στοιχεία τους και το είδος της εργασίας τους για να μην τους τιμωρήσει με αφαίρεση 12 μηνιαίων συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

Αντί να τους αυξήσει τα ποσά που λαμβάνουν, αφού έτσι κι αλλιώς έχει προεισπράξει από κρατήσεις, εισφορές και φόρους μιας ζωής τα χρήματα αυτά, τους λέει συνεχίστε να δουλεύεται για να συνεχίσετε να μου γεμίζεται κι εμένα τα ταμεία.

Η συνέχιση της απασχόλησης και δήλωσης αυτής από συνταξιούχους συνεπάγεται:

  • Για τους μισθωτούς, παρακράτηση εισφοράς της τάξης του 10% επί των αποδοχών τους, και μάλιστα θα αναζητηθεί αναδρομικά από 1/1/2024 που ισχύει ο νόμος.
  • Για τους μη μισθωτούς, η μηνιαία εισφορά κύριας ασφάλισης θα καταβάλλεται προσαυξημένη κατά 50%.
  • Για τους αυτοαπασχολούμενους συνταξιούχους που υπάγονται σε κύρια και επικουρική ασφάλιση (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί), η προσαυξημένη εισφορά θα είναι της τάξης του 40% στην κύρια και 40% στην επικουρική τους ασφάλιση.

Και δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός πως όσοι περισσότεροι δηλώσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ τόσο περισσότερο θα ισχυροποιηθούν μελλοντικά σχέδια για αύξηση του ορίου για συνταξιοδότηση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon