cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Μας κυβερνούν πάνω από 23 χρόνια και τώρα «ωρίμασαν»;

Στη ΝΔ από το πάθημα των πλημμυρών στη Θεσσαλία «Ωριμάσαμε πολύ γρήγορα γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή» – Δηλαδή η ΝΔ δεν έχει συνέχεια; Γεννήθηκε όταν την ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Μας κυβερνούν πάνω από 23 χρόνια και τώρα «ωρίμασαν»;

Πήγε και ο Λευτέρης Αυγενάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών να μιλήσει για το νερό και τη διαχείριση του και μάθαμε πως στη ΝΔ από το πάθημα των πλημμυρών στη Θεσσαλία «Ωριμάσαμε πολύ γρήγορα γιατί δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Δηλαδή το κόμμα του δεν έχει συνέχεια; Γεννήθηκε όταν το ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Γιατί αν δεν μας απατά η μνήμη μας μια ζωή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μας κυβερνούσαν, με ένα διάλειμμα 4 ετών του ΣΥΡΙΖΑ, άρα για όσα λάθη έγιναν στη διαχείριση του νερού οι ευθύνες βαρύνουν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τη ΝΔ.

Είπε ακόμα στην παρέμβαση του στο Φόρουμ των Δελφών ο Κρητικός υπουργός πως: «Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε πολιτική νερού» κι ότι στο παρελθόν γίνονταν έργα ακόμα και για πολιτικούς λόγους, χωρίς να υπολογίζεται ότι το αντιπλημμυρικό έργο για μια περιοχή ήταν… πλημμυρικό για κάποια άλλη.

Να το εκλάβουμε αυτό ως αυτοκριτική;

Επίσης ακούσαμε να εκθειάζει τον Ενιαίο Φορέα Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας που κατά τα λεγόμενα του θα είναι οδηγός για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας κι ότι μετά την Θεσσαλία ο Ενιαίος Φορέας θα υλοποιηθεί σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα.

Τις κρατάμε αυτές τις δηλώσεις γιατί είμαστε βέβαιοι πως ο σχεδιασμός της ΝΔ είναι η πώληση του νερού σε ιδιώτες ώστε μετά την υγεία να πάψει κι αυτό να είναι δημόσιο αγαθό.

Κι αφού ακόμα ο κ. Αυγενάκης στην ίδια ομιλία του ζήτησε «Να τελειώσουμε με τα ψέματα. Να λέμε αλήθειες. Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει. Να σταματήσουμε να φοβόμαστε το πολιτικό κόστος», καλό θα ήταν την πολιτική νερού να μην την βλέπουν εκεί στη ΝΔ αποκομμένη από την κλιματική αλλαγή.

  • Τι να τα κάνεις τα φράγματα όταν δεν βρέχει για να μαζέψουν νερό;
  • Πώς να αποφύγεις τις πλημμύρες όταν καις τα δάση και στις κορυφές των καταπράσινων βουνών φυτεύεις ΑΠΕ;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon