cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Μια σταγόνα στον ωκεανό της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Προσφέρουν λίγες “ασπιρίνες” για να χρυσώσουν το χάπι της αλλοίωσης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ…

Μια σταγόνα στον ωκεανό της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Αλλοίωσαν το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με ανακοινώσεις του στυλ θα διαθέσουμε 60 εκατ. ευρώ για τη διεξαγωγή δωρεάν απογευματινών χειρουργείων σε περίπου 50.000 περιστατικά που δεν μπορούν να καλύψουν τα κόστη.

Μια σταγόνα δηλαδή στον ωκεανό της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ γιατί πλέον γι αυτό μιλάμε αφού θα πρέπει οι πολίτες να πληρώνουν από 300 μέχρι 2000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζουμε το εξτρά φακελάκι για να σε προσέξουν λίγο παραπάνω, προκειμένου να υποβληθούν σε χειρουργείο το απόγευμα.

Κι έχουμε και τον Πρωθυπουργό να μας λέει: «Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν κοινή πρακτική σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Ούτε διεκδικούμε την πατρότητα της ιδέας, που θεσμοθέτησε αλλά δεν ενεργοποίησε ποτέ ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ – γι’ αυτό και δεν κατανοώ τις τωρινές αντιδράσεις του. Σκοπός μας δεν είναι ούτε η ιδιωτικοποίηση, ούτε η αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ακριβώς αντίθετο. Σκοπός μας είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, η ισχυροποίησή του και η διατήρηση των καλύτερων γιατρών μας εντός του ΕΣΥ με καλύτερες αμοιβές».

Προφανώς ξέχασε πως τις καλύτερες αμοιβές στους γιατρούς του ΕΣΥ οφείλει να τις προσφέρει το κράτος κι όχι οι πολίτες.

Κι ακόμα ξέχασε πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν μέσους μισθούς διπλάσιους και τριπλάσιους από τους ελληνικούς.

Και σίγουρα ξέχασε πως τα νοσοκομεία έχουν μείνει χωρίς προσωπικό για να μπορούν να καλύψουν ακόμα και με πληρωμή απογευματινά χειρουργεία.

Και υποθέτουμε ξέχασε πως οι καλύτεροι γιατροί μας ξενιτεύτηκαν γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν στην Ελλάδα με μισθούς πείνας δουλεύοντας ολημερίς χωρίς ρεπό και άδεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon