cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Να δούμε που θα βρουν φυλακές να βάλουν τόσο κόσμο…

Αλλαγή ποινικού κώδικα για να ευνοηθούν οι έχοντες – Άλλο ένα “έκτρωμα”, αυτή τη φορά με υπογραφή Φλωρίδη, γίνεται νόμος του κράτους των εχόντων

Να δούμε που θα βρουν φυλακές να βάλουν τόσο κόσμο…

Η αλλαγή του ποινικού κώδικα αυτό ακριβώς προωθεί φυλακή για τους φτωχούς και ατιμωρησία για τους έχοντες κι ας λέει ο υπουργός πως: «Αυτό το νομοσχέδιο επιχειρεί επιτέλους να εκπέμψει το μήνυμα προς όλους όσοι παρανομούν ότι από εδώ και πέρα ο κίνδυνος να πάνε φυλακή είναι σοβαρός και πως θα εκτίσουν την ποινή τους».

Πρόσφατα η «Δικηγορική Προοπτική», μία νέα πρωτοβουλία δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, περιέγραψε χαρακτηριστικά:

«Με το νέο νομοσχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση διάπραξης πλημμελήματος που τιμωρείται με ποινή άνω του ενός έτους η ποινή δεν θα αναστέλλεται.

Θα πρέπει δηλαδή να εκτίεται.

Διαφορετικά υπάρχει η δυνατότητα της κοινωφελούς εργασίας -μια επιλογή πιθανόν μη υλοποιήσιμη- και κυρίως η δυνατότητα μετατροπής της ποινής σε χρήμα.

Όσοι λοιπόν, έχουν την οικονομική δυνατότητα -με αυξημένα ποσά- να εξαγοράσουν την ποινή τους θα απολαμβάνουν την ελευθερία τους, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγούνται στην φυλακή.

Βέβαια το νομοσχέδιο προς διευκόλυνση του πελάτη – πολίτη προβλέπει ότι σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής της χρηματικής ποινής η 110% προσαύξησή που ισχύει δεν θα επιβάλλεται(!)».

Καλό έτσι; Και «δίκαιο» πάνω απ όλα.

Δεν είναι τυχαίο που οι δικηγόροι κάνουν κινητοποιήσεις εδώ και τόσο καιρό, όμως ουδείς από την Κυβέρνηση τους άκουσε.

«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» παντού, αυτοί ξέρουν κανείς άλλος δεν ξέρει και κυρίως κανείς άλλος δεν μπορεί να έχει άποψη που να είναι σωστότερη από τη δική τους.

Να δούμε λοιπόν που θα βρουν φυλακές να βάλουν τόσο κόσμο…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon