cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Νίκος Παππάς for Mayor???

Τι ισχύει με την υποψηφιότητα του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά για τον δήμο Αθηναίων; Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει και το… “πράσινο” στρατόπεδο!!!

Νίκος Παππάς for Mayor???

Τις τελευταίες ημέρες έχει πυκνώσει η φημολογία αλλά και τα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο που θέλουν τον 32χρονο διεθνή καλαθοσφαιριστή Νίκο Παππά να κατέρχεται μετά βεβαιότητας υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

Δεν ξέρουμε τελικά τι θα κάνει ο γνωστός διεθνής παίκτης του Παναθηναϊκού, ξέρουμε όμως μερικά από τα δεδομένα.

Με βάση τις πληροφορίες μας λοιπόν ο γνωστός μπασκετμπολίστας έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα. Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε πως ναι έχει γίνει και κουβέντα για το ενδεχόμενο των αυτοδιοικητικών εκλογών και τον δήμο Αθηναίων συγκεκριμένα, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία.

Νίκος Παππάς: “Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής. Η Αριστερά είναι μια ιδεολογία κοντά στον άνθρωπο”

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας θα ήθελε η υποψηφιότητά του να έχει μια ευρύτερη στήριξη και μάλιστα επιθυμεί αρχικά να ανακοινώσει ο ίδιος ότι “κατεβαίνει” για υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας και στη συνέχεια να στηρίξει αυτή την υποψηφιότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ώστε να μην φανεί εξαρχής αμιγώς κομματική επιλογή.

Όλο το σκηνικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει στο άμεσο μέλλον. Τόσο για το πολιτικό μέλλον του μπασκετμπολίστα, όσο και για τις στηρίξεις που θα καταφέρει να έχει εφόσον δεχτεί να κατέβει για δήμαρχος.

Θυμίζουμε μερικές βασικές δηλώσεις του μπασκετμπολίστα που έχουν την σημασία τους για το… πολιτικό dna του!!!

Σε εκπομπή του OPEN παλιότερα (το 2021( είχε δηλώσει «Πέτυχα όσα ήθελα, το μπάσκετ δεν έχει να μου δώσει κάτι παραπάνω». Μετά τον βλέπουμε να σβήνει φωτιές μαζί με απλούς πολίτες και να συμμετέχει σε αρκετές φιλανθρωπικές δράσεις.

Νίκος Παππάς: Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής

Αργότερα είχε μιλήσει στην Bandiera Rosa και τη Ματίνα Κοντού (δείτε την εκπομπή στον σύνδεσμο) και είχε δηλώσει τα εξής:

“Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής. Η Αριστερά είναι μια ιδεολογία κοντά στον άνθρωπο. Πρέπει να είσαι πραγματικά ηθικός και καλόψυχος, για να μπορείς να δηλώσεις Αριστερός. Αυτή είναι η δικιά μου άποψη.

Μπορεί να τα λέω γενικά, αλλά κάπως έτσι συμμερίζομαι αυτήν την ιδεολογία. Δεν ξέρω αν μπορώ να δηλώσω αριστερός, δεν ξέρω αν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτό. Επειδή έχω ανθρώπους, που εντάσσονται και υποστηρίζουν αυτήν την ιδεολογία, τους εκτιμώ τους σέβομαι, τους ζηλεύω και τους θαυμάζω”.

Ενώ για την κοινωνική του δράση είχε πει:

“Η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό όπλο, που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος και κατ’ επέκταση η κοινωνία μας. Δυστυχώς, ζούμε σε μια άδικη κοινωνία, που δεν λειτουργούν όλα δίκαια και αξιοκρατικά. Άρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που δεν έχουν την ευκαιρία, ούτε για τα βασικά.

Δεν έχουν την ευκαιρία και τις δυνατότητες να ζήσουν ούτε καν μια αξιοπρεπή ζωή. Άρα όσοι μπορούν έστω στο ελάχιστο να βοηθήσουν και να κάνουν αυτούς τους αθρώπους να ανασάνουν για ένα λεπτό καλύτερα, νομίζω ότι οφείλουν και είναι καθήκον τους να το κάνουν“.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει και το… “πράσινο” στρατόπεδο!!!

Όχι αυτό του… Παναθηναϊκού, αλλά αυτό της Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Οι τελευταίες πληροφορίες μας δείχνουν πως το ενδεχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να “κατεβάσουν” ή έστω να “υποστηρίξουν” από κοινού υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων είναι ένα σενάριο που παίζει δυνατά το τελευταίο διάστημα.

Μένει να δούμε τι θα γίνει στην πράξη και φυσικά μένει να δούμε αν θα υπάρξουν και αντίστοιχες “συνεργασίες” και στις υπόλοιπες μεγάλες και στρατηγικής σημασίας πόλεις της χώρας. Ασφαλώς και το Ηράκλειο είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon