cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Πήρε άδεια από την Εκκλησία για να κάνει εκλογές;

Μετά την συνέντευξη του “Jeronymo” στα ΝΕΑ εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος αν ο Πρωθυπουργός πήρε την άδεια από την Εκκλησία για να κάνει εκλογές στις 9 Απριλίου. Τελικά ποιος κυβερνά τούτο τον τόπο;

Πήρε άδεια από την Εκκλησία για να κάνει εκλογές;

Ερωτήματα σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών προκύπτουν έπειτα από τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Nέα», ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με όσα απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος σε ερώτηση για το τι πιστεύει σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών στις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την… «άδεια» του Αρχιεπισκόπου να διεξαχθούν οι εκλογές την δεύτερη Κυριακή του Απριλίου.

Και βέβαια μετά από αυτό προκύπτει ξανά το ίδιο βασανιστικό ερώτημα που μας ταλαιπωρεί καιρούς τώρα. Τελικά λοιπόν ποιος κυβερνά τούτο τον τόπο;

Η Εκκλησία; Οι ολιγάρχες; Τα συμφέροντα; Οι εργολάβοι; Οι μπαταξήδες; Ποιος; Μάλλον όλοι εκτός ίσως από την ίδια την εκλεγμένη κυβέρνηση. Εξάλλου στην συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, όλοι οι παραπάνω έχουν δυνατούς εκπροσώπους εντός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οπότε ένα και το αυτό μάλλον…

Πάντως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι: «Μερικοί που έχουν στενό μυαλό θα πουν όχι. Εγώ ρωτάω: Τι με εμποδίζει να πάω να ψηφίσω και μετά να πάω στην Εκκλησία; Ή να πάω στην Εκκλησία και μετά να πάω να ψηφίσω; Ή να πάω στο χωριό μου και να κάνω και τα δύο;»

Θυμίζουμε ότι Μητσοτάκης – Ιερώνυμος είχαν συναντηθεί στις 23 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Και τότε βέβαια είχε ανοίξει η έντονη φημολογία για εκλογές 9 Απριλίου.

Μένει να φανεί – όποτε αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών – εάν πήρε τελικά την έγκριση του Αρχιεπισκόπου.

Εγώ πάντως πιστεύω πως εκλογές ο ανέμελος Κυριάκος δεν πρόκειται να κάνει σύντομα. Θα εξαντλήσει όλο τον χρόνο που έχει στην διάθεση του από το νόμο. Και βέβαια αυτή μου την πρόβλεψη την έχω γράψει μήνες τώρα και μάλιστα έχω κάνει και μια μικρή προσπάθεια να την εξηγήσω.

Να προσθέσω μόνο ότι ο κυριότερος λόγος που τραβάνε προς τα πίσω την ημερομηνία των εκλογών είναι το γεγονός ότι ο ανέμελος θέλει να πιάσει τους νέους, ηλικιακό γκρουπ στο οποίο τα ποσοστά της ΝΔ υστερούν κατά πολύ σε σχέση με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, στην… ανεμελιά της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Έτσι οι νέοι θα έχουν άλλα στο μυαλό τους (διακοπές, μπάνια, δουλειά σεζόν σε τουριστικά θέρετρα, εξεταστική για όσους σπουδάζουν) και το τελευταίο που θα σκέφτονται θα είναι το να τρέξουν να πάνε στις κάλπες. Το έχουμε ξαναδεί το story άλλωστε. Το επιτελείο του Μητσοτάκη ποντάρει στην αποχή των νέων και με βάση αυτό θα γίνει και η επιλογή της ημερομηνίας των εκλογών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon