cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Προεκλογικά σεντούκια με ψίχουλα για τους συνταξιούχους

Ο Σταϊκούρας ανακαλύπτει τον… μηχανισμό προσδιορισμού των αυξήσεων και λέει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει “τελειώσει” με τις συντάξεις – Κάνουν ότι μπορούν για να μην χάσουν τα ψηφαλάκια των οργισμένων συνταξιούχων

Προεκλογικά σεντούκια με ψίχουλα για τους συνταξιούχους

Προεκλογικά άνοιξε τα σεντούκια η Κυβέρνηση και μοιράζει… μόνο που αυτό που μοιράζει δεν είναι πάντα χρήμα, κάτι ψίχουλα δηλαδή, αλλά και υποσχέσεις που ποτέ δεν θα τηρήσει μόνο και μόνο για να παγιδεύσει ψηφοφόρους που ξέρει πως χάνει.

Μεταξύ αυτών οι συνταξιούχοι που είναι οργισμένοι με την κοροϊδία αύξησης των συντάξεων τους και αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή ακρίβεια που δεν έχουν τα μέσα να αντιμετωπίσουν.

Η ΝΔ το ξέρει καλά, το βλέπει, κι έτσι συχνά τελευταία κάνει προεκλογικές αναφορές σε αυτούς προσφέροντας, χωρίς κόστος, υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Έτσι είδαμε τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα να υπόσχεται μόνιμη αύξηση των συντάξεων που θα δίδεται στο τέλος κάθε έτους, καθώς, λέει, έχει τεθεί σε λειτουργία ο «μηχανισμός προσδιορισμού των αυξήσεων».

Έτσι στις αρχές του 2024 αναμένεται νέα αύξηση των συντάξεων κατά 3,4%, ενώ ενδέχεται να προκύψει – συμπληρωματικά επιπλέον αύξηση 0,3% λόγω απόκλισης των στοιχείων του 2022.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σχετικά «Δεν έχουμε τελειώσει με τις συντάξεις, στο τέλος του έτους θα υπάρξει μία νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις περίπου 3,4%».

Και μπορεί η Κυβέρνηση του να μην έχει «τελειώσει» με τις συντάξεις αλλά φαίνεται πως η πλειοψηφία των αδικημένων συνταξιούχων, που επί 4 χρόνια ακροβατεί μεταξύ φτώχειας και πλήρους ανέχειας, έχει τελειώσει με τη στήριξη που προσέφερε στη ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα είχε 4 ολόκληρα χρόνια στη διάθεση του να αποδείξει πως υπολογίζει τους συνταξιούχους, τώρα, λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης, που τους θυμήθηκε είναι αργά, γιατί πολύ απλά έχουν απτές αποδείξεις της πολιτικής του…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon