cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Σε μια κανονική δημοκρατική χώρα…

Ο πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί από καιρό σε μια κανονική δημοκρατική χώρα υποστηρίζει ο Νίκος Μαραντζίδης – Από το μέτωπο “Μένουμε Ευρώπη” πάμε στο “Μέτωπο Δημοκρατίας”

Σε μια κανονική δημοκρατική χώρα…

«Ο τρόπος που επιτίθενται στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ειδικά, αυτοί που μέχρι χθες έπιναν νερό στο όνομα του, και τον αποκαλούσαν φυσικό αρχηγό τους στον κοινοβούλιο, αποκαλύπτει το μέγεθος του αμοραλισμού αυτής της εξουσίας και κάποιων εκ των φίλων της», διαμηνύει ο Νίκος Μαραντζίδης, με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση «Μένουμε Ευρώπη;».

Μια εκδήλωση που στο πάνελ θα βρίσκονται με την ιδιότητά τους ως καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ξενοφών Κοντιάδης και η Ιφιγένεια Καμτσίδου, θα συντονίζει ο Ανδρέας Τάκης, Πρόεδρος της β’ ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ εισαγωγική προσφώνηση θα κάνει ο Δημήτρης Χριστόπουλος.

Ο Νίκος Μαραντζίδης, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, τονίζει πως «ο Χρήστος Ράμμος, χωρίς να το έχει επιδιώξει, γίνεται για τους δημοκρατικούς πολίτες ένα σύμβολο δημοκρατικής αντίστασης στον αυταρχισμό και πρότυπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».

«Αν ήμασταν σε μια κανονική δημοκρατική χώρα, ο πρωθυπουργός θα είχε πραγματικά αναλάβει την πολιτική ευθύνη, θα είχε παραιτηθεί από καιρό και θα είχε εκλεγεί ένας άλλος πρόεδρος στη ΝΔ και ένας άλλος πρωθυπουργός από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τονίζει με νόημα στην συνέντευξη του στο Βασίλη Σκουρή για το iEidiseis.gr

Από το μέτωπο “Μένουμε Ευρώπη” περνάμε πλέον στο “Μέτωπο Δημοκρατίας”

Η χώρα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το Ευρωπαϊκό αξιακό και θεσμικό πλαίσιο της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μέτωπο δημοκρατίας και λογικής απέναντι στην αυταρχική έξαρση. Προς αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα το βράδυ στο Γκαίτε, άνθρωποι με πολύ διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αλλά με κοινό αίσθημα ευθύνης για την πορεία της χώρας, θα καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για το παρόν και το μέλλον της δημοκρατίας, των ατομικών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Κάθε μέρα που περνάει, το ερωτηματικό στο τέλος της φράσης «Μένουμε Ευρώπη» γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο. Χρειάζεται η μέγιστη συσπείρωση των δημοκρατικών πολιτών προκειμένου να εμποδίσουμε όσους είτε από φανατισμό είτε από ιδιοτέλεια θέλουν να μας οδηγήσουν εκτός του ευρωπαϊκού αξιακού πλαισίου, σχολιάζει στον Βασίλη Σκουρή ο Νίκος Μαραντζίδης για την εκδήλωση “Μένουμε Ευρώπη;” – Υποκλοπές, Δικαιώματα και Κράτος Δικαίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon