cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Συνεχίζεται η κοροϊδία από το Υπουργείο Υγείας

Άφαντη η προκήρυξη των 910 μόνιμων θέσεων που θα έβγαινε …πριν ένα χρόνο! Απίστευτο δούλεμα από την ηγεσία του Υπουργείου προς τους συμβασιούχους!!!

Συνεχίζεται η κοροϊδία από το Υπουργείο Υγείας

Μπήκαμε στο 2023 και συνεχίζεται από την κυβέρνηση η εξαπάτηση και η κοροϊδία της κοινής γνώμης και των υγειονομικών στο θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων, με ειδική μοριοδότηση για υποτιθέμενη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Αφού η προκήρυξη των 4000 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών που είχε εξαγγείλει το Σεπτέμβριο του 2020 στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “κουρεύτηκε” κατά 280 θέσεις, βγήκε με δύο χρόνια καθυστέρηση (!!!) τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν με τις 910 μόνιμες θέσεις των υπόλοιπων ειδικοτήτων πλην νοσηλευτών-τριων (διοικητικών, τεχνικών, εργαστηριακών, παραιατρικού) που έχουν ανακοινώσει εδώ και ένα χρόνο ότι θα βγει, και είναι …άφαντη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας στις 13/12/2021 δήλωσε πως, «αυτή τη στιγμή, συγκριτικά με το 2019, υπάρχουν επιπλέον 12.000 επικουρικοί και 2.069 μόνιμοι γιατροί. Ήδη έχουν βγει προκηρύξεις για γιατρούς και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγάλη προκήρυξη για νοσηλευτές. Για 4.000 νοσηλευτές και 910 λοιπό ιατρικό προσωπικό».

Όμως παρά το ότι ο Θ. Πλεύρης το Δεκέμβριο του 2021 δήλωσε ότι η προκήρυξη των 910 θα έβγαινε “τις επόμενες ημέρες”, έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος και ακόμα δεν έχει σταλεί από το Υπουργείο Υγείας στο ΑΣΕΠ η κατανομή με τις θέσεις και τις ειδικότητες που θα προκηρυχτούν.

Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας…

Συνεχώς εξαγγέλλουν τις ίδιες και τις ίδιες προκηρύξεις, οι οποίες είτε δεν βγαίνουν, είτε βγαίνουν με καθυστέρηση ετών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας στα 3 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ να έχει μειωθεί κατά 5446 εργαζόμενους (από 79122 τον Ιούλιο του 2019 σε 73676 τον Ιούλιο του 2022 που είναι ο τελευταίος μήνας για τον οποίο υπάρχουν δημόσια διαθέσιμα στοιχεία).

Εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και συνδικάτα θεωρούν πως έχουν χρέος και πρέπει να αντιδράσουν και κυρίως να αναδείξουν τα ψέματα και την κοροϊδία που υφίσταται από την κυβέρνηση στο σοβαρό θέμα των προκηρύξεων μόνιμων θέσεων.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να εντείνουν τον αγώνα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και για προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων στη δημόσια υγεία.

Βέβαια το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση σε αυτή την φάση δεν θα επιθυμούσε μια λειτουργική δημόσια υγεία μιας και βρίσκεται σε δρόμο αποδόμησης και πλήρους απαξίωσης της με σκοπό ασφαλώς την επίτευξη του σχεδίου της για την πλήρη διάλυση του ΕΣΥ, ήδη το πρώτο σημαντικό βήμα έχει γίνει, και μετατροπή των νοσοκομείων και δομών υγείας σε… μαγαζάκια που θα λειτουργούν με βάση το κέρδος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon