cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Τα αντικλεπτικά είναι φυσιολογικά, ξέρετε όμως τι δεν είναι;

Μπορεί σε κάποιους τα… φυσιολογικά αντικλεπτικά σε βρεφικά γάλατα να προκάλεσαν σοκ, ωστόσο ξέρετε που βρίσκεται το πραγματικό σοκ και το μη… φυσιολογικό; Στις επιλογές μας…

Τα αντικλεπτικά είναι φυσιολογικά, ξέρετε όμως τι δεν είναι;

Οι εικόνες από αντικλεπτικά συστήματα τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε μια σειρά προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση και προβληματισμό στην ελληνική κοινωνία, αλλά όχι στους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίοι μάλιστα τα θεωρούν και… φυσιολογικά!!!

Τρανό παράδειγμα βέβαια για ακόμα μια φορά και η τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος στην… καθιερωμένη «βόλτα» του στα σούπερ μάρκετ για την… επιτήρηση της εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού», χαρακτήρισε το εν λόγω φαινόμενο ως… φυσιολογικό.

«Γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Είναι φυσιολογικό κάποιες αλυσίδες να θέλουν να προστατεύσουν την περιουσία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε μία ιδιαίτερα κυνική ομολογία, δείγμα της αναλγησίας που διέπει την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Εξάλλου δεν είναι και λίγα τα δείγματα που έχουν δοθεί τα τελευταία 3,5 έτη, με την κυβέρνηση των «αρίστων» να δυσκολεύει την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα. Και φυσικά να αδιαφορεί για αυτό.

Αντί να δοθεί βάση στην ελάφρυνση των δυσβάσταχτων υποχρεώσεων των πολιτών όσον αφορά την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών και να ενισχυθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά και να μειωθούν οι τιμές στην αγορά, σε επίπεδο ικανό να μην αποτελεί «εφιάλτη» μια τυπική επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδέχεται ως μέτρο την τοποθέτηση αντικλεπτικών.

Μέτρο που φανερώνει ότι υπάρχουν πολίτες προφανώς οι οποίοι μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε παράνομες ενέργειες προκειμένου να ταΐσουν τα παιδιά τους. Πρόκειται για καταστάσεις οι οποίες θα έπρεπε να θεωρούνται λυμένες και αυτονόητες στις κοινωνίες του 21ου αιώνα. Δυστυχώς όμως συμβαίνει το αντίθετο και αντί να προχωράμε εμπρός γυρίζουμε πίσω στα μαύρα τα σκοτάδια και σε μια σκληρή πραγματικότητα εντελώς… δυστοπική.

Και μιας και μιλάμε για τα αντικλεπτικά που είναι… φυσιολογικά ας τολμήσω -αν μου επιτρέπετε- να σας πω τι δεν είναι φυσιολογικό.

Φυσιολογικό λοιπόν δεν είναι να επιλέγει κάποιος για κυβέρνηση μια φράξια κυνικών νεοφιλελεύθερων “αρίστων” και μετά να περιμένει τι;

  • Ότι θα ενδιαφερθούν δηλαδή για το αν θα πεθάνουμε από την πείνα ή όχι;

Μα αν ενδιαφερόντουσαν πραγματικά θα είχαν φροντίσει με ουσιαστικά μέτρα να περιορίσουν την τεράστια αισχροκέρδεια βάζοντας φραγμούς εν τη γενέσει… Αυτοί όχι μόνο δεν έκαναν αυτό, αλλά βγαίνουν τώρα και διαφημίζουν και τις πρακτικές των… καρτέλ!!!

Ή το ακόμα χειρότερο… επιδοτούν την αισχροκέρδεια και από πάνω όπως κάνουν με τους παρόχους ενέργειας. Και μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ που στο τέλος μαντέψτε ποιος θα τα πληρώσει πάλι… και θα μας λένε ότι τα… “κάψαμε” μαζί κουνώντας μας το δάκτυλο κυνικά – κυνικά. Ειλικρινά περιμένετε κάτι διαφορετικό από αυτό το σύστημα εξουσίας;

Αυτά είναι που είναι τα μη φυσιολογικά, όχι τα… αντικλεπτικά στα γάλατα. Εξάλλου οι άνθρωποι είναι νεοφιλελεύθεροι, δεν το κρύβουν. Δεν το έκρυψαν ποτέ. Ούτε τον κυνισμό τους. Οπότε; Δηλαδή πραγματικά περιμένατε από αυτούς να στηρίξουν την κοινωνία; Δεν θα ήταν φυσιολογικό κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως φυσιολογικό για αυτούς είναι να στηρίζουν τους φίλους και κολλητούς Πάτσηδες και Κοκλώνηδες και ο λαός ας πάει να πεθάνει της πείνας. Εμ δεν είσαστε και εσείς λαμόγια, να πάρετε μια απευθείας ανάθεση, ή να μπείτε με 4 χιλιάρικα στον αναπτυξιακό και να τσεπώσετε 9 μύρια, οπότε… λυπάμαι, χάσατε…

Ξέρετε τι άλλο επίσης είναι παντελώς μη φυσιολογικό; Η απάθεια και αδιαφορία του κόσμου. Δηλαδή αισθάνεστε εντάξει με τόσο δούλεμα που πέφτει;

Συγκράτησαν την τιμή στα μακαρόνια νούμερο 6 και πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ;

Στα καλά νέα τώρα, για να το χαλαρώσουμε και λίγο, έχουμε να πούμε πως ο… υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μας ενημέρωσε πως μετά και την… “επιτυχημένη” εφαρμογή του «καλαθιού του νοικοκυριού» θα εφαρμοστεί και η… χριστουγεννιάτικη βερσιόν του, ενόψει της εορταστικής περιόδου. Εντάξει κύριε υπουργέ μας… μας υποχρεώσατε πάλι.

Α και για να μην το ξεχάσω… ένα τελευταίο μη φυσιολογικό επίσης που αφορά και το δικό μου το συνάφι το… “καλό” ξέρετε τι είναι;

Μα φυσικά η όλη βαβούρα από τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα που μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα με τα αντίστοιχα αντικλεπτικά στα γάλατα στην Τουρκία για να μας δείξουν πόσο χάλια τα πάνε οι γείτονες σε αναντιστοιχία με αυτό που κάνουν τώρα για τα αντικλεπτικά που μπαίνουν στα ελληνικά σούπερ μάρκετ και τώρα τι κάνουν; Τίποτα, μάλλον δεν θα τα έχουν πάρει χαμπάρι. Αυτό είναι όμως το φυσιολογικό… τα έχουν πάρει και πουλάνε παραμύθα και προπαγάνδα, λογικό.

Το μη φυσιολογικό είναι όμως ότι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε ακόμα και τους λαμβάνουμε στα σοβαρά ενώ θα έπρεπε να τους έχουμε πάρει με τις πέτρες ή έστω με τα μακαρόνια που θεωρείται στις μέρες μας και πιο… επιθετική κίνηση…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon