cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Τα ευτράπελα της… Αριστείας

Ακούστε τώρα τι σκέφτηκαν οι φωστήρες του Υπουργείου Υγείας για να αντιμετωπίσουν την υποστελέχωση του ΕΣΥ…

Τα ευτράπελα της… Αριστείας

Από τους απόφοιτους των ιατρικών σχολών μόνο όσοι έχουν καλό βαθμό στο πτυχίο θα μπορούν να διαλέξουν ειδικότητα. Οι υπόλοιποι θα πηγαίνουν υποχρεωτικά όπου υπάρχουν ελλείψεις. Θα μπορεί δηλαδή ο καθηγητής στη Σχολή να καθορίσει μέσω της βαθμολογίας το μέλλον ενός νέου γιατρού.

Ακόμα όμως και με τα δικά τους κριτήρια, της «Αριστείας», για σκεφτείτε το λίγο…

  • Αν λάβουμε ως δεδομένο πως οι νέοι γιατροί συνωστίζονται στις πιο εύκολες ή στις πιο προσοδοφόρες ειδικότητες τότε τι θα συμβεί;
  • Οι «άριστοι» θα πάνε στις εύκολες και οι λιγότερο καλοί θα αναλάβουν τις πιο απαιτητικές;
  • Θυμάστε ότι λείπουν για παράδειγμα εντατικολόγοι και αναισθησιολόγοι από όλα τα νοσοκομεία μας. Θυμάστε ότι κάνουμε διακομιδές διασωληνωμένων ανθρώπων και στο ασθενοφόρο βάζουμε… γαστρεντερολόγους;

Είναι λογικό με βάση τη (δική τους, επαναλαμβάνω) θεωρία περί αριστείας το σύστημα να «σπρώχνει» σε δύσκολες θέσεις αυτούς με τους χαμηλότερους βαθμούς. Λύνεται λέτε έτσι το πρόβλημα; Μάλλον κάπου εκεί έρχονται να μας σώσουν οι ιδιώτες, για τους οποίους έτσι κι αλλιώς δουλεύει όλο το σύστημα.

Πάντως είναι προς τιμή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης το γεγονός ότι υιοθέτησε τις απόψεις του Φοιτητικού Συλλόγου και της Ολομέλειας και στη σχετική ανακοίνωσή του τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον της συσχέτισης του βαθμού με την επιλογή ειδικότητας από τους νέους γιατρούς.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon