cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Τάζουν νέες αυξήσεις για να τους κρατούν δέσμιους

Από “παπάτζα” σε “παπάτζα”: Στον δρόμο προς την κάλπη ο… τσάρος της οικονομίας ανακάλυψε ένα… “λεφτόδεντρο” για να τάξει μια ακόμα “αύξηση” (όχι άμεσα, του χρόνου) στους συνταξιούχους…

Τάζουν νέες αυξήσεις για να τους κρατούν δέσμιους

Σε «ομηρεία» επιχειρεί να κρατήσει το Υπουργείο Οικονομικών τους συνταξιούχους τάσσοντας τους, για να μην μαυρίσουν στις εκλογές την Κυβέρνηση της ΝΔ, νέα αύξηση συντάξεων.

Αφού σε λίγους έδωσε ψίχουλα και σε πολλούς τίποτα με την πρόσφατη πολυδιαφημισμένη αύξηση συντάξεων, τώρα, που βλέπει ότι χάνει μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων, αλλάζει τακτική.

Έτσι εν μια νυκτί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαπίστωσε πως ο δημοσιονομικός χώρος αφήνει περιθώριο για μία ακόμη αύξηση στις συντάξεις το επόμενο έτος.

Είχαμε, λέει, αυξημένα έσοδα γιατί ο κόσμος έδειξε συνέπεια στις φορολογικές του υποχρεώσεις και έσοδα από τον τουρισμό οπότε μένουν χρήματα για να αυξήσουν τις συντάξεις, όχι άμεσα, αλλά τον επόμενο χρόνο.

Τώρα τα είδαν τα αυξημένα έσοδα… στο δρόμο προς τις κάλπες, κι όχι πριν από λίγες εβδομάδες που μοίρασαν πενταροδεκάρες σε μερίδα συνταξιούχων.

Μάλιστα ο κ Σταϊκούρας γνωρίζοντας πολύ καλά που σκοντάφτει ο αγώνας τους προς την κάλπη φρόντισε να συμπεριλάβει σε αυτούς που θα ωφεληθούν από τον δημοσιονομικό χώρο και τις άλλες κατηγορίες πολιτών που βρίσκονται στα κάγκελα με την ακολουθούμενη πολιτική της Κυβέρνησης, δηλαδή αγρότες, δανειολήπτες, καταναλωτές και ελεύθερους επαγγελματίες.

Περιμένουμε κι άλλα τέτοια ως τις εκλογές, το χουμε μάθει το προεκλογικό ποίημα καλά, εδώ και δεκαετίες. Και ξέρουμε και τη συνέχεια, μετά τις εκλογές που δεν θα χει μείνει ούτε ευρώ και θα αρχίσει το… “στρίμωγμα”.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon