cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Θα μας λείψει άραγε η απουσία του;

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή – Φήμες λένε πως ένας τόσο «δραστήριος» και με άποψη πολιτικός θέλει αρμοδιότητες και δράση που στην θέση του ΠτΔ δεν μπορεί να βρει…

Θα μας λείψει άραγε η απουσία του;

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια, από την ώρα που έγινε γνωστή η αποχώρηση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την πολιτική σκηνή, για επιστροφή του το 2025 ως ο επόμενος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Κώστας Καραμανλής μετά από σχεδόν 13 χρόνια σιωπής, υπήρχε κι ήταν σαν να μην υπάρχει πουθενά, πήρε την απόφαση να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ «στολίζοντας» την αποχώρηση του με δηλώσεις περί ισχυρού κόμματος, ενότητας κτλ.

Το ίδιο βελούδινη επιχείρησε να παρουσιάσει την αποχώρηση Καραμανλή και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και το περιβάλλον του.

Εμείς που θυμόμαστε πάντως από την Κρήτη τη δήλωση που είχε κάνει για τις παρακολουθήσεις ο Κώστας Καραμανλής δεν είμαστε σίγουροι πως φεύγει απλά γιατί κουράστηκε ή γιατί δεν είχε κάτι άλλο να δώσει.

Να σταθούμε πάντως σε όσα διαρρέουν εκείνοι που βρίσκονται πέριξ του πρώην Πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να ρίξουν στάχτη στα μάτια αναφορικά με τα σενάρια για εκ νέου εμπλοκή του στην πολιτική ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Λένε δηλαδή πως ο Καραμανλής θεωρεί πως το αξίωμα του Προέδρου δεν έχει πια τόσο πολιτικό περιεχόμενο και οι αρμοδιότητες του είναι περιορισμένες και γι αυτό δεν τον ενδιαφέρει.

Λογικό ακούγεται, ένας τόσο «δραστήριος» και με άποψη πολιτικός να θέλει αρμοδιότητες και δράση, εξάλλου μας το απέδειξε από τη μέχρι σήμερα καριέρα του, ειδικά μετά το 2009 που εξαφανίστηκε…

Βέβαια οι του περιβάλλοντος του μας έχουν μπερδέψει λίγο γιατί από τη μια λένε πως δεν τον ενδιαφέρει η θέση του Προέδρου αλλά από την άλλη ψιθυρίζουν πως τώρα που δεν θα έχει κομματικό “κορσέ” θα μπορεί απελευθερωμένος να μιλάει για τα θέματα που αφορούν τον δημόσιο βίο, να παρεμβαίνει όποτε το κρίνει απαραίτητο κι άλλα τέτοια.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon