cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Τι γνωρίζετε τέλος πάντων κύριε Μητσοτάκη;

Τόσα τριήμερα πήγε ο Μητσοτάκης. Πού να προλάβει να ενημερωθεί για τους σιδηροδρόμους; Και anyway κανείς δεν του έλεγε τίποτα γι’ αυτό και αναγκάστηκε να τους παρακολουθεί όλους για να τα μαθαίνει μόνος του…

Τι γνωρίζετε τέλος πάντων κύριε Μητσοτάκη;

Πραγματικά μόνο αυτό δεν μας έχουν πει. Ότι δηλαδή αν και “κεφαλή” του επιτελικού κράτους κανείς δεν του έλεγε τίποτα του κυρίου Μητσοτάκη και γι’ αυτό αναγκάστηκε να τους παρακολουθεί μέσω της ΕΥΠ για να τα μαθαίνει όλα μόνος του.

Και αν ο προηγούμενος ΠΘ, ο Τσίπρας, έμεινε γνωστός στην “πιάτσα” για τις “αυταπάτες” του, εξαιτίας των οποίων μας “φόρτωσε” και με ένα μνημονιάκι, ετούτος θα μείνει γνωστός, μεταξύ άλλων, και για το ότι δεν ήξερε τίποτα για τα προβλήματα της χώρας. Εκτός από “άριστος” τριημεράκιας ο Κυριάκος μας είναι και… “ανηξερος” ΠΘ.

  • Για την Αττική Οδό ο άνθρωπος που υποδύεται τον πρωθυπουργό δεν ήξερε ότι μπορεί να χιονίσει και μέρα.
  • Για την πυρκαγιά στην Εύβοια δεν γνώριζε ότι έπρεπε να στείλει εναέρια μέσα.
  • Για τον Λιγνάδη επίσης δεν γνώριζε τίποτα.
  • Για την πανδημία δεν είχε ακούσει τίποτα για τα ράντσα των χιλιάδων που πέθαναν αβοήθητοι.
  • Για την περίφημη έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα επίσης δεν γνώριζε τίποτα.
  • Για τον Πάτση δεν γνώριζε τίποτα.
  • Για τις απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου δεν ήξερε επίσης τίποτα.
  • Για τις υποκλοπές, που γίνονταν μέσα από το Μαξίμου με πρωθυπουργική εντολή, και πάλι ο κατά τον νόμο υπεύθυνος της ΕΥΠ δεν γνώριζε τίποτα.
  • Για το χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο δεν γνώριζε τίποτα επίσης…

Βέβαια, πριν τις εκλογές του 2019 τα ήξερε όλα. Ήταν φουλ ενημερωμένος για όλα τα προβλήματα της χώρας, ακόμα και για όσα δεν υπήρχαν, το ίδιο και για τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Θυμάστε τι έλεγε τότε προεκλογικά; Δείτε το σχετικό βίντεο…

Οπότε δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε… μιας και ούτως ή άλλως από το 2019 μέχρι και το 2023 η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη. Αφού δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Εντάξει, για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι λογικό και δεν μπορεί μια χώρα Μπανανία να γίνει κανονική σύγχρονη χώρα σε μόλις 4 χρόνια. Είναι λάθος να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις και προσδοκίες…

Τα 4 χρόνια όμως αρκούν άνετα για να διαλύσεις μια χώρα… και το επιτελικό κράτος και ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, εκ του αποτελέσματος πλέον, το κατάφερε και αυτό με μεγάλη επιτυχία!!!

Η Ελλάδα 2.0 του 2023 είναι σίγουρα χειρότερη από την Ελλάδα του 2019… μόνο στα… applications του gov.gr τα πάμε καλά ή μπορεί και όχι…

Συμπέρασμα;

Είναι τεράστιο ψέμα λοιπόν ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε για την κατάσταση στους σιδηρόδρομους. Ήξερε τα πάντα.

Να το πάμε και λίγο παρακάτω και να μιλήσουμε και με… όρους αριστείας; Ο άριστος Μητσοτάκης λοιπόν, με το καλύτερο βιογραφικό της χώρας, δημιούργησε το φοβερό και τρομερό “επιτελικό κράτος” ακριβώς για να γνωρίζει τα πάντα.

Σημειώνουμε ότι με τον νόμο για το επιτελικό κράτος (ν.4622/2019) δημιουργήθηκε η Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Μεταξύ των άλλων αρμοδιοτήτων (που ορίστηκαν με το π.δ. 98/2020) στην Γενική Γραμματεία Συντονισμού δημιουργήθηκε Ειδική Υπηρεσία η οποία παρακολουθεί με ηλεκτρονικό τρόπο ΟΛΟ το κυβερνητικό έργο, δηλαδή κάθε αρμοδιότητα υπουργού, έτσι ώστε ο πρωθυπουργός, έχοντας πρωτογενή ενημέρωση, να επισημαίνει στους υπουργούς του σε ποια σημεία το κυβερνητικό έργο καθυστερεί. Εντάξει;

Είχαν φτιάξει και την Ειδική Γραμματεία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) για την παρακολούθηση και αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Μητσοτάκης με τον άλλο Κυριάκο, τον Πιερρακάκη, έβγαιναν και υπερηφανευόντουσαν για το ότι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ώστε το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή ο πρωθυπουργός, και ο αρμόδιος υφυπουργός Άκης Σκέρτσος μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παρακολουθούν πού βρίσκεται η πορεία ακόμη και της πιο ασήμαντης υπουργικής απόφασης προκειμένου να επισημαίνουν στους υπουργούς κενά και ολιγωρίες.

Και αυτό ακριβώς ακυρώνει με τον πλέον τρανταχτό τρόπο ότι ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε. Γνώριζε και παραγνώριζε!!! Τα πάντα. Και όχι μόνο γιατί κρυφάκουγε το μισό υπουργικό του συμβούλιο μέσω ΕΥΠ.

Τα γνώριζε λοιπόν και μέσω του “νόμιμου” Big Brother που του παρείχε το “επιτελικό κράτος”.

Και παρά το ότι γνώριζε τα πάντα, είχε το θράσος την μέρα που χάθηκαν 57 ψυχές να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος. Μιλάμε για την ίδια μέρα που θα εγκαινίαζε και το… ανύπαρκτο σύστημα τηλεδιοικησης.

Να τελειώνουμε λοιπόν με τις δικαιολογίες ότι δεν γνώριζε. Και γνώριζε ο κύριος Μητσοτάκης τα πάντα και είναι ο απόλυτα υπέυθυνος για τα πάντα. Και φυσικά θα πρέπει να “πληρώσει” για τα πάντα που έχουν πάει στραβά σε τούτη την χώρα από το 2019 και μετά.

Και δεν είναι μόνο τα 57 θύματα στο τραγικό “έγκλημα” των Τεμπών. Είναι και οι χιλιάδες συνάνθρωποι μας που πέθαναν την περίοδο της πανδημίας εκτός ΜΕΘ…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon