cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

ΜέΡΑ25: Το «τέρας» είναι οι πολιτικές σας

Εκδήλωση του ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο: Την ίδια μέρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «τερατογενέσεις», οι πολίτες στο Ηράκλειο έδειχναν πως ξέρουν ακριβώς ποια «τέρατα» έχουν να αντιμετωπίσουν»

ΜέΡΑ25: Το «τέρας» είναι οι πολιτικές σας
Αθηνά Γιαννουλάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας – Μάριος Διονέλλης, υπεύθυνος τύπου ΜέΡΑ25 για την Κρήτη – Γιώργος Λογιάδης, βουλευτής Ηρακλείου ΜέΡΑ25

Για έναν ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες, εν όψει και της επίσκεψης του Γιάνη Βαρουφάκη στην Κρήτη, κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 Κρήτης, με αφορμή την πολιτική εκδήλωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Ηράκλειο…

Με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών, κυρίως νέων ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε η πολιτική συνάντηση του ΜέΡΑ25 στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει το ΜέΡΑ25 Κρήτης, «με γόνιμο διάλογο και ουσιαστικά ερωτήματα, την ίδια μέρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «τερατογενέσεις», οι πολίτες στο Ηράκλειο έδειχναν πως ξέρουν ακριβώς ποια «τέρατα» έχουν να αντιμετωπίσουν».

Μάριος Διονέλλης, υπεύθυνος τύπου ΜέΡΑ25

Η ακρίβεια, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, τα funds και οι τράπεζες, οι μνημονιακοί φόροι και η εκχώρηση της δημοκρατικής κυριαρχίας για τη χάραξη πολιτικής, οι θανατηφόρες ιδιωτικοποιήσεις και η υποβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας είναι αυτά που, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, «καίνε τους πολίτες, πολύ περισσότερο από το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και από ποιους μηχανισμούς και συναλλαγές θα προκύψει».

Αθηνά Γιαννουλάκη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας – Μάριος Διονέλλης, υπεύθυνος τύπου ΜέΡΑ25 για την Κρήτη – Γιώργος Λογιάδης, βουλευτής Ηρακλείου ΜέΡΑ25

«Είναι οι πολιτικές που έχουμε απέναντί μας και όχι τα πρόσωπα και η ονοματολογία. Δεν είναι αυτοσκοπός να φύγει ο Μητσοτάκης αν δεν υπάρξει πραγματική Ρήξη με την πολιτική που υπηρετεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μάνθος Μαλεκάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΜέΡΑ25, συντονιστής Κρήτης

Αναφερόμενο στην Κρήτη, το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι, «όλα τα μεγάλα ζητήματα και οι μύθοι της «ανάπτυξης» (εξορύξεις, αεροδρόμια, Βιομηχανικές ΑΠΕ, υπερτουρισμός, διαχείριση του νερού κτλ.) αλλά και τα απαραίτητα έργα όπως ο ΒΟΑΚ και η πρόταση για σιδηροδρομική σύνδεση των πόλεων, τέθηκαν επί τάπητος σε μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση».

«Το ερώτημά μας θα είναι πάντα «ανάπτυξη και ευημερία» αλλά για ποιον;», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει:

«Το ΜέΡΑ25 δυναμώνει τους δεσμούς του με την κοινωνία, τις ανάγκες της οποίας υπηρέτησε με  συνέπεια τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Συμμετέχει και εμπνέεται από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, την πιο ελπιδοφόρα συνάντηση κινημάτων και αγωνιστών στην Αριστερά, μετά την διάψευση του ισχυρού ΟΧΙ του λαού μας.

Επόμενη στάση η ανοιχτή συζήτηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου (8:30 μ.μ.)».

Οι 7+1 ΤΟΜΕΣ του ΜέΡΑ25

1 | ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ:
– Άμεσα: Κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, με άμεση εισαγωγή διαφορετικών πλαφόν χονδρικής, ανάλογα με το μέσο κόστος παραγωγής της κάθε μονάδας παραγωγής. Οποιοδήποτε άλλο μέτρο (π.χ. επιδόματα) είναι νερό στο μύλο της λεηλασίας.
– Μεσοπρόθεσμα: Επανεθνικοποίηση με στόχο την Κοινωνικοποίηση της τέως ΔΕΗ, με απορρόφηση του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο επανασύστασης ενιαίου δημόσιου παραγωγού, μεταφορέα και παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, υπό το έλεγχο Διαβουλευτικών Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών.
Δημοκρατική Νομιμοποίηση: Με στόχο την πλατιά συναίνεση τόσο στους κόλπους μιας προοδευτικής συμμαχίας όσο και στην κοινωνία, το ΜέΡΑ25 προτείνει Δημοψήφισμα με διττό ερώτημα: ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας. ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ;

2  | ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΦΠΑ & ΦΟΡΟΙ:
– Καθιέρωση Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής του Κατώτατου Μισθού & των Επιδομάτων, με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του 2021.
– Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ από 24% σε 15%, από 13% σε 6% και για τα λιπάσματα, τα βιβλία και τα πολιτιστικά αγαθά από 6% σε 0%.
– Μείωση του φορολογικού συντελεστή των μικρών επιχειρήσεων στο 10%, των μεσαίων στο 20% και αύξηση για τις μεγάλες στο 30%.
– Κατάργηση όλων των προπληρωμών φόρων για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις.
– Κούρεμα χρεών & δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

3  | ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:
– Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή» και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
– Προστασία της πρώτης κατοικίας & των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη δημιουργία νέου δημόσιο φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων («Οδυσσέας»).
–  Ίδρυση νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης, που δεν θα δανείζει ούτε θα πουλάει σπίτια, αλλά θα παρέχει ανθρώπινες και φιλικές προς το περιβάλλον κατοικίες, σε νέες και νέους και στα ευάλωτα νοικοκυριά.

 4  | ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
– Καμία εξόρυξη, κανένας αγωγός, όλα τα ορυκτά καύσιμα να παραμείνουν στα έγκατα της γης. 
– Στη θέση τους προτείνουμε ένα μαζικό επενδυτικό πρόγραμμα, με στόχο να υπάρχει σε κάθε στέγη ένα φωτοβολταϊκό και σε κάθε σπίτι μια θερμική αντλία.
– Καμία ανεμογεννήτρια στα βουνά ή στα νησιά. Όλες οι νέες ανεμογεννήτριες στη Θάλασσα.  
– Η Ελλάδα να αποτελέσει το πρώτο Μεσογειακό Κέντρο Παραγωγής  & Διανομής Πράσινου Υδρογόνου.

5 | ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
– Ούτε κρατισμός, ούτε κομματισμός, ούτε ιδιωτικοποίηση. 
– Ο σχεδιασμός και ο έλεγχος της δημόσιας παιδείας, της υγείας και της ενημέρωσης να περάσει στα χέρια Συμβουλίων Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών και η διοίκησή τους, στα χέρια των εργαζόμενων σε αυτά.

 | ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ:
– Η «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» (ΑΑΔΕ), η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), το ΤΑΙΠΕΔ, το Υπερταμείο και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) περνούν από τον έλεγχο της τρόικας στον έλεγχο του ελληνικού κράτους και κοινωνικοποιούνται μέσω:
Α. του ορισμού διοικήσεων από νέα Κοινωνική Επιτροπή Επιλογής Ανώτατου Προσωπικού και
Β. της καθιέρωσης θεσμικής λογοδοσίας σε Συμβούλια Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών.

| ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ & ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & STARTUPS:
– Άμεση ένταξη του Υπερταμείου, του ΤΑΙΠΕΔ, και του ΤΧΣ κλπ στην νέα Αναπτυξιακή – Αγροτική – Τράπεζα. 
– Θεσμοθέτηση και Λειτουργία του Συστήματος Δημοσιονομικών Συναλλαγών «Δήμητρα».

+1 | Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Εξωτερική Πολιτική

– Πρόσκληση σε Διεθνή Περιφερειακή Συνδιάσκεψη σε Όλες τις Μεσογειακές Χώρες 

– Κατάργηση ορμητηρίων του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ 

– Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος-Εμιράτα

– Διεθνής Εκστρατεία για Νέο Κίνημα Αδέσμευτων

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon