cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Υπό έλεγχο ο Σχοινάς για το Qatargate;

Δημοσίευμα του Politico βάζει στο κάδρο του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate και τον Μαργαρίτη Σχοινά μετά το άδειασμα του από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Δεν είναι υπό έρευνα σχολιάζει ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν

Υπό έλεγχο ο Σχοινάς για το Qatargate;
photo copyright reserved Yiorgis Pakioufis

Συνεχίζει ο «χορός» των αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, καθώς σύμφωνα με το Politico το «μικροσκόπιο» των βελγικών αρχών μπαίνει πλέον και ο Έλληνας επίτροπος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος μάλιστα παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέφυγε την Δευτέρα να απαντήσει σε ερώτηση που της έγινε σχετικά με τον Μαργαρίτη Σχοινά, σε μια τοποθέτηση που αφήνει εμφανώς «ακάλυπτο» τον Έλληνα επίτροπο.

Θυμίζουμε ότι ο επίτροπος της Κομισιόν παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Κομισιόν. Σίγουρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αυτή του την παρουσία.

Ωστόσο, θυμίζουμε ότι έχει κάνει αρκετές θετικές αναρτήσεις στο Twitter υπέρ του Κατάρ τους τελευταίους μήνες: ενδεικτικά, σε ένα tweet του, επαίνεσε το Κατάρ για τη «σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση», ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις.

Επίσης ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς συμμετείχε –σε ανώτερο επίπεδο– στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση της βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον περασμένο Απρίλιο.

Το αναλυτικό θέμα από το Politico μπορείτε να το δείτε ακολουθώντας και τον σχετικό σύνδεσμο.

Να πούμε όμως πως αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε και δεύτερη ανακοίνωση για τον κ. Σχοινά.

«Σε σχέση με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Σχοινά για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, οι θέσεις που έχει πάρει είναι σύμφωνες με αυτές της Κομισιόν. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφορές», είπε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, κ Έρικ Μάμερ.

Σχετικά με το ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον Μαργαρίτη Σχοινά, ο Ερίκ Μαμέρ υπογραμμίζει ότι «η Πρόεδρος στηρίζει όλο το Σώμα των Επιτρόπων. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει συγκεκριμένα τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Σώματος, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολλέγιο».

«Πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι ο κ. Σχοινάς δεν είναι υπό έρευνα», πρόσθεσε.

Και στον σύνδεσμο όλες οι εξελίξεις σε live blog.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon