cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Που είναι τα τουριστικά ρεκόρ υπουργέ μας;

Τα επίσημα στοιχεια από την Τράπεζα της Ελλάδας έρχονται να διαψεύσουν υπουργούς και παρατρεχάμενους για τα δήθεν τουριστικά ρεκόρ και τα “νούμερα” που θα ήταν καλύτερα του 2019. Ο κύριος Υπουργός που είναι; Δεν θα τα σχολιάσει;

Που είναι τα τουριστικά ρεκόρ υπουργέ μας;

Κι ήλθαν τελικά τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος για να διαψεύσουν υπουργούς και παρατρεχάμενους που όλους τους προηγούμενους μήνες μιλούσαν για τουριστικά ρεκόρ και νούμερα που υπερέβαιναν εκείνα του 2019.

Στο ισοζύγιο πληρωμών και στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο φαίνεται ξεκάθαρα πως το 9μηνο που προηγήθηκε είχαμε 503 εκατομμύρια ευρώ μικρότερες εισπράξεις και 3,26 εκατομμύρια λιγότερες αφίξεις, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η μείωση κατά 15% των Αμερικανών τουριστών… ναι αυτών που είχε κάνει σημαία ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφέροντας τους σε κάθε του δήλωση και εμφανιζόμενος υπερήφανος που επί ημερών του αυξήθηκαν οι πτήσεις που τους μετέφεραν στη χώρα μας.

Οι φίλοι μας οι Γερμανοί φέτος μάλλον μας «απάτησαν» με άλλους προορισμούς γιατί πρώτη εθνικότητα σε αφίξεις τουριστών, για πρώτη φορά στην τουριστική μας ιστορία, ήταν οι Άγγλοι.

Μάλιστα ήδη η γειτονική μας Τουρκία πλασάρεται ως η δεύτερη επιλογή των Γερμανών τουριστών και για το 2023 αφήνοντας τρίτη την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδος φυσικά δε συνοδεύτηκε από πανηγυρική δήλωση του Βασίλη Κικίλια ο οποίος να υποθέσουμε «εργάζεται» αυτό το διάστημα για να πετύχει έστω του χρόνου το πολυπόθητο ρεκόρ.

Εξάλλου μαθαίνουμε πως οι πολιτικές του φιλοδοξίες είναι μεγάλες και δεν περιορίζονται στο Υπουργείο Τουρισμού οπότε πρέπει να την «ιδρώσει τη φανέλα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon