cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Τουρισμός: Θερίζουν τους καρπούς της ακρίβειας που εξέθρεψαν

Που είναι τώρα ο Βασίλης Κικίλιας να κομπάσει για την καλή προετοιμασία και τη δουλειά που είχε γίνει από το Υπουργείο του και την Κυβέρνηση;

Τουρισμός: Θερίζουν τους καρπούς της ακρίβειας που εξέθρεψαν

Γερή καρπαζιά για τον ελληνικό τουρισμό είναι αυτό που συμβαίνει φέτος.

Οι αφίξεις τουριστών ίσως να μην δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος αλλά τα άδεια ταμεία στο τέλος σίγουρα θα ταρακουνήσουν κόσμο.

Η γενικευμένη ακρίβεια, αλλού δικαιολογημένα κι αλλού αδικαιολόγητα, ανέβασε το κόστος των τουριστικών πακέτων στο Θεό με αποτέλεσμα οι ξένοι που ήθελαν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα να επιλέξουν τελικά είτε φθηνότερους προορισμούς είτε καταλήγοντας στη χώρα μας να περιορίζονται στα τελείως απαραίτητα χωρίς να ξοδεύουν ούτε ευρώ εκτός του καταλύματος τους.

Ειδικά οι επιχειρήσεις με άμεση ή έμμεση εξάρτηση από τον τουρισμό, που δεν είναι ξενοδοχεία με πολλά αστέρια, ήδη κάνουν λόγο για μια κακή χρονιά.

Και βέβαια ισχύει και στον τουρισμό αυτό που λέει ο λαός «κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα», έτσι αν μας κολλήσει η ταμπέλα του ακριβού προορισμού άντε μετά να χτυπήσεις Τουρκία και χώρες που προσφέρουν πακέτα στην μισή τιμή.

Που είναι τώρα ο Βασίλης Κικίλιας να κομπάσει για την καλή προετοιμασία και τη δουλειά που όπως ισχυρίζονταν είχε γίνει από το Υπουργείο του και την Κυβέρνηση και στην οποία απέδιδε το μεγάλο ενδιαφέρον πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν για διακοπές στην Ελλάδα;

Γιατί αυτό το ενδιαφέρον δεν μεταφράζεται σε έσοδα;

Και μην μας πει πως φταίει που οι αεροπορικές εταιρείες αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων γιατί και στην Τουρκία πετώντας πάνε οι τουρίστες όχι με ποδήλατο.

Μπορεί τους Έλληνες να τους έπεισαν πως για όλα έφταιγε ο πόλεμος στην Ουκρανία και να τους πέταξαν δυο επιδόματα ντροπής πείθοντας τους να τους ξαναψηφίσουν όμως οι τουρίστες βλέπουν την ακρίβεια κατάματα κ αφού έχουν επιλογές κάνουν αυτό που συμφέρει την τσέπη τους.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon