cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Διακρίθηκε 17χρονος Ηρακλειώτης στο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist

Ο 17χρονος, Νικόλαος Ραπάνης από το Ηράκλειο Κρήτης, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Excel…

Διακρίθηκε 17χρονος Ηρακλειώτης στο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist
Ο 17χρονος, Νικόλαος Ραπάνης από το Ηράκλειο Κρήτης που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Excel.

Ο 20χρονος Ανδρέας Ναλμπάντης από την Καβάλα, φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής στο ΑΠΘ, είναι ένας από τους τρεις Έλληνες που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής της Microsoft Office Specialist που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο τριτοετής φοιτητής που σπουδάζει μηχανικός πληροφορικής κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Word, ανάμεσα στους εκατό καλύτερους απ’ όλη την Ελλάδα που διαγωνίστηκαν στο ετήσιο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist που διοργανώνει η ACTA, για την ανάδειξη των τριών πρωταθλητών που εκπροσωπούν κατ΄ έτος την Ελλάδα στον κορυφαίο διαγωνισμό πληροφορικής παγκοσμίως. Τα παιδιά που διακρίνονται διαγωνίζονται στις τρεις εφαρμογές του Office, το Word, το Excel και το PowerPoint στην έκδοση Microsoft Office 2019.

Μαζί με τον Ανδρέα Ναλμπάντη, τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν ακόμα, ο Χρήστος Λέτσιος από τη Θεσσαλονίκη πού έλαβε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Power Point και ο Νικόλαος Ραπάνης από το Ηράκλειο Κρήτης που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Excel. Και οι τρεις πανελλήνιοι πρωταθλητές θα ταξιδέψουν με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το τετραήμερο 24 με 27 Ιουλίου.

Οι τρεις φάσεις του παγκόσμιου διαγωνισμού

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist διενεργείται σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη, στα προκριματικά κάθε χώρας, διαγωνίζονται οι υποψήφιοι, με στόχο να αξιολογηθούν με όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό βαθμολογίας, που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στους τελικούς κάθε χώρας. Στη δεύτερη φάση, διαγωνίζονται οι καλύτεροι κάθε χώρας με στόχο την ανάδειξη του εθνικού πρωταθλητή. Στην τρίτη και τελευταία φάση, οι πρωταθλητές των χωρών διαγωνίζονται για την ανάδειξη του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Κάθε χρόνο λοιπόν επιλέγονται μέσα από προκριματικές διαγωνιστικές διαδικασίες (που διενεργούνται στις κατά τόπους εκπαιδευτικές δομές σε όλη τη χώρα υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας) οι 100 καλύτεροι μαθητές, φοιτητές ή σπουδαστές από όλη την Ελλάδα. Από τους 100 που θα συμμετέχουν επιλέγονται, πάλι μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία, οι τρεις πρώτοι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Περισσότερες από 1.300 συμμετοχές διεκδίκησαν φέτος μια θέση στους 100 καλύτερους στη χώρα, ανακοίνωσε ο Άγης Βεντούρης, υπεύθυνος ανάπτυξης και υποστήριξης της ACTA AΕ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon