cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Γενικευμένη η δυσλειτουργία του συστήματος υγείας στην Κρήτη

Για δραματικές συνέπειες από την δυσλειτουργία του συστήματος υγείας στην Κρήτη, κάνουν λόγο σε κοινή τους ανακοίνωση οι ιατρικοί σύλλογοι του νησιού, καλώντας όλους τους αρμόδιους να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου…

Γενικευμένη η δυσλειτουργία του συστήματος υγείας στην Κρήτη

Σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τη δημόσια υγεία, βρίσκεται η Κρήτη καθώς σύμφωνα με τους πέντε ιατρικούς συλλόγους του νησιού, η κατάσταση των νοσοκομείων είναι έκρρηθμη.

Με κοινή τους ανακοίνωση οι ιατρικοί σύλλογοι, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου και Σητείας, ζητούν από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού, κυρίως ιατρικού, στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, των Χανίων και του Λασιθίου, οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων αναφέρουν διεξοδικά τα ζητήματα, που προκαλούν δυσλειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και ζητούν να βρεθούν λύσεις για τη βελτίωσή του.

Όπως τονίζεται, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν υπάρχουν παθολόγοι, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνονται μετακινήσεις παθολόγων από άλλα νοσοκομεία της Κρήτης, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα και στα τροφοδοτούντα νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα υπάρχει πλημμελής αντιμετώπιση των ασθενών λόγω της μη ύπαρξης ιατρικής συνέχειας στην διάγνωση και αντιμετώπιση τους.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, γιατροί απειλούν με εξώδικα διότι θεωρούν ότι με τις μετακινήσεις αποδυναμώνεται το ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο Χανίων ανακοινώθηκαν παραιτήσεις ιατρών χειρουργών, λόγω των εξοντωτικών ωραρίων στις εφημερίες ενώ στα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας η απουσία ιατρών σε κομβικές ειδικότητες έχει ως συνέπεια την γενικότερη δυσλειτουργία όχι μόνο συγκεκριμένων τμημάτων αλλά και των νοσοκομείων στο σύνολό τους.

«Μπροστά σε αυτή την γενικευμένη δυσλειτουργία του συστήματος υγείας στην Κρήτη και προτού επέλθει περαιτέρω επιδείνωση με δραματικές συνέπειες, καλούμε όλες τις πλευρές προς συζήτηση για ανεύρεση λύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση των ιατρικών συλλόγων.

Από την πλευρά της, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου κρίνει ιδιαίτερα θετική την πρωτοβουλία των ιατρικών συλλόγων της Κρήτης για κοινή σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων.

«Δηλώνουμε και πρόθυμοι και έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή να συμμετέχουμε σε αυτό το εγχείρημα. Θεωρούμε δε την παρουσία των γιατρών που εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία απαραίτητη προϋπόθεση για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων, αφού οποιαδήποτε απόφαση θα αφορά το ανθρώπινο δυναμικό απαιτεί την συναίνεση και την συνεργασία μας, για να έχει πιθανότητες επιτυχίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon