cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Θα μας χτυπήσει τώρα και η λέπρα;

Εκτός από τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Αττικόν”, έχει εντοπιστεί και κρούσμα λέπρας σε άτομο από την Πελοπόννησο!!! Τι άλλο θα μας βρει;

Θα μας χτυπήσει τώρα και η λέπρα;

Στο νοσοκομείο “Αττικόν” με ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφέρθηκαν ο 29χρονος Άγγλος τουρίστας και η σύντροφός του, ως ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Οι δυο τους νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεών τους θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από πρωινή εκπομπή του Open, εκτός από τα ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και κρούσμα λέπρας που εντοπίστηκε την προηγούμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδωνας Πουρνάρας, πρόκειται για άτομο που είναι από την Πελοπόννησο.

“Είχαμε βρει και πρόπερσι τέτοιο κρούσμα. Υπάρχουν κάποια σποραδικά κρούσματα ξεχασμένων ιών. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να μην διασπαρούν”, ανέφερε ο κ. Πουρνάρας.

Και όπως ήταν φυσικό η είδηση αυτή για το κρούσμα λέπρας δεν έμεινε ασχολίαστη στα social media με τους περισσότερους μάλιστα χρήστες να εστιάζουν στο ότι η ανθρωπότητα χρειάστηκε σχεδόν 7000 χρόνια για να φτάσει από την ανακάλυψη του τροχού στη σημερινή ιατρική τεχνολογία και να κτίσει δημόσιο σύστημα υγείας και μόλις 30 χρόνια Νεοφιλελευθερισμού για να το ξανά διαλύσει και να ξανά κινδυνεύει από ευλογιά, λέπρα και πανδημία… και άλλους να αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο του ανοίγματος της… Σπιναλόγκα με ΣΔΙΤ και στην συνέχεια την ιδιωτικοποίηση της…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon