cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Κόλαφος για την Κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς – Η αδυναμία πληρωμή των λογαριασμών είναι πάγια για το 29% των Ελλήνων, ενώ για το 48% ήταν το χειμώνα περιστασιακή

Κόλαφος για την Κυβέρνηση το Ευρωβαρόμετρο

Η ακρίβεια «καίει» τους πολίτες. Σύμφωνα με το νέο Ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποιήθηκε για τον χειμώνα 2021-2022, 1 στους 2 Έλληνες (49%) αγωνιούσε για την κάλυψη των δαπανών της οικογένειας και του νοικοκυριού, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του μέσου όρου της ΕΕ των 27 (26%).

Παράλληλα το 77% Ελλήνων δήλωσε ότι αδυνατεί να πληρώσει τους μηνιαίους λογαριασμούς (έναντι 33% στην ΕΕ των 27). Η αδυναμία αυτή είναι πάγια για το 29% των Ελλήνων, ενώ για το 48% ήταν το χειμώνα περιστασιακή, δηλαδή πριν την κορύφωση της κρίσης και της ακρίβειας μετά την εκδήλωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Στο μέτωπο της πανδημίας οι περισσότεροι Έλληνες κρίνουν αρνητικά τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν 2 στους 3 (64%) δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι για τα μέτρα που ελήφθησαν, όταν στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 48%. Στη χώρα μας υπάρχει και μεγαλύτερη απογοήτευση όσον αφορά τον ρόλο της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για το ίδιο θέμα, καθώς απογοητευμένοι για τα μέτρα που έλαβαν οι περιφερειακές και τοπικές Αρχές δηλώνουν πάνω από 3 στους 5 (61%), έναντι μόλις 39% στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon