cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Η μοναδική παραλία Καλάμι στα νότια της Σητείας

Σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τη Μονή Καψά, νότια της Σητείας, συναντάμε την παραλία Καλάμι…

Η μοναδική παραλία Καλάμι στα νότια της Σητείας

Η ονομασία της σχετίζεται με τα άφθονα καλάμια που φυτρώνουν σε ρέμα δίπλα στη θάλασσα. Ο κόλπος Καλάμι είναι εντυπωσιακός με τα πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά του, την αμμουδιά και τις μικρές σπηλαιώσεις των βράχων του.

Βέβαια η πρόσβαση προς τη συγκεκριμένη παραλία δεν είναι τόσο εύκολη καθώς από τον κεντρικό δρόμο πρέπει να κινηθεί κανείς σε ένα στενό και σχετικά απότομο, σε σημεία του, μονοπάτι και μετά να περπατήσει πάνω σε βραχάκια.

Όμως μόλις στο οπτικό πεδίο φανεί η παραλία τότε η όποια ταλαιπωρία πάει περίπατο, αφού κάπως έτσι φανταζόμαστε πως είναι ο παράδεισος.

Ο κόλπος είναι κλειστός κι έτσι συνήθως δεν πιάνει κύμα. Η θάλασσα δεν είναι ρηχή ενώ σκιά προσφέρουν οι βράχοι που αναπτύσσονται στον κολπίσκο.   

Το ότι η πρόσβαση στο Καλάμι δεν είναι εύκολη λειτουργεί θετικά για την απομόνωση των λίγων λουόμενων που επιλέγουν να κάνουν εκεί το μπάνιο τους. Η εμπειρία πάντως είναι πολύ καλή και σας προτείνουμε αν βρεθείτε προς εκείνα τα μέρη να επισκεφθείτε τη συγκεκριμένη παραλία, αρκεί να μην κουβαλάτε ένα σωρό πράγματα κατά την κάθοδο σας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon