cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Η τέχνη της λιθοδομής στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου

Εργαστήριο για την εκμάθηση κατασκευής ξερολιθιάς και αποκατάστασης λιθοδομής με φυσικά υλικά θα πραγματοποιηθεί στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου…

Η τέχνη της λιθοδομής στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα βιωματική γνώση από ειδικούς στην πέτρα προς κάθε ενδιαφερόμενο από κάθε γωνιά της Ελλάδας η οποία θα δοθεί στο πλαίσιο εκπαίδευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 30 Ιουλίου στις Μαργαρίτες στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα μέλη του Ρόδακα της ομάδας Προφορικών Αφηγήσεων Μαργαριτών που διοργανώνει τη συγκεκριμένη βιωματική δράση: «Ένα καλό κτίριο είναι πάντα αξιοζήλευτο, μας τραβάει το βλέμμα και το ταξιδεύει πάνω στην συμμετρία αλλά και την ασύμμετρη μοναδικότητά του. Μας γεννά θαυμασμό για το μερακλίκι του μάστορα και την εποχή που το γέννησε. Oι τεχνικές και η εμπειρία της παραδοσιακής λιθοδομής ζει ακόμα στα χέρια ορισμένων μαστόρων σε όλη την Ελλάδα».

Η ομάδα του Ρόδακα οργανώνει για τρίτη φορά μία προσπάθεια μετάδοσης των βασικών αρχών της παραδοσιακής δόμησης στον τόπο στις Μαργαρίτες, με την χρήση φυσικών υλικών.

Το εργαστήριο Κατασκευής Ξερολιθιάς και το Εργαστήριο Αποκατάστασης της Παραδοσιακής Λιθοδομής με Φυσικά Υλικά θα εκτυλίσσονται παράλληλα οπότε οι συμμετέχοντες του φετινού εργαστηρίου λιθοδομής μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν σε ένα από τα δύο.

Μεταξύ άλλων θα διδαχθούν την αρχιτεκτονική της Κρητικής Αναγέννησης, τη χρήση των φυσικών υλικών στη δόμηση και την κατασκευή της ξερολιθιάς καθώς και την οικονομική πτυχή της φυσικής δόμησης. Όπως επίσης βασικές αρχές της Λιθοξοΐας και Παραδοσιακά Μοτίβα για τους μαθητές της ξερολιθιάς, για στον ασβέστη και άργιλο που είναι τα συνδετικά υλικά της φυσικής δόμησης και θα αφορούν τους μαθητές του εργαστηρίου αποκατάστασης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon