cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Αναστολή στη δίκη για τα πλημμελήματα για την Αγία Σκέπη

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στα Χανιά, μέχρι τη διεξαγωγή της κύριας δίκης που αφορά τους βασικούς κατηγορουμένους της υπόθεσης…

Αναστολή στη δίκη για τα πλημμελήματα για την Αγία Σκέπη

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, στη συνεδρίαση του την Παρασκευή, αποφάσισε την αναστολή της εκδίκασης της υπόθεσης του οίκου ευγηρίας, η οποία αφορά μία σειρά από κατηγορίες για πλημμελήματα.

Η απόφαση ελήφθη από την έδρα του δικαστηρίου, μετά από αίτημα των συνηγόρων οι οποίοι ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης, μέχρι τη διεξαγωγή της κύριας δίκης που αφορά τους βασικούς κατηγορουμένους της υπόθεσης.

Αυτό που επισημάνθηκε στα σχετικά αιτήματα των δικηγόρων είναι ότι επειδή υπάρχει άμεση εξάρτηση μεταξύ των δύο ποινικών δικών, είναι ουσιαστικά αναγκαστική από την ποινική δικονομία η αναστολή της δίκης χαμηλότερου βαθμού για να προηγηθεί η απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη δίκη αναβάλλεται για μελλοντικό χρόνο, καθώς θα χρειαστεί κάποια χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η κύρια δίκη σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται ότι το δικαστικό συμβούλιο ενέκρινε την απόφαση του Αρείου πάγου για την ακύρωση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον αντιπεριφεριάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, ο οποίος προστίθεται και πάλι στους κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστεί και η ημερομηνία έναρξης της κύριας δίκης για τα κακουργήματα, με κατηγορούμενους τις δύο ιδιοκτήτριες της δομής και δύο γιατρούς, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon