cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Αγία Σκέπη: Ξεκινά η δίκη για τις πλημμεληματικές παραβάσεις

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για την υπόθεση με το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά που αφορά πλημμεληματικά αδικήματα…

Αγία Σκέπη: Ξεκινά η δίκη για τις πλημμεληματικές παραβάσεις

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 24 συνολικά άτομα, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ανάμεσά τους και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, καθώς και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεν θα καθίσει τελικά ο νυν αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, καθώς εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα υπέρ του.

Στη συγκεκριμένη δίκη οι κατηγορίες αφορούν παράβαση καθήκοντος, πλαστογράφηση, έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία, δικαστικής χρήσης ψευδούς πιστοποιητικού.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 25 άτομα, εκ των οποίων οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής και δύο γιατροί που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στις 13 Φεβρουαρίου 2022, ενώ δύο νοσηλευτές και ένας διοικητικός υπάλληλος είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται και 12 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγείας της Αντιπεριφέρειας Χανίων που εμπλέκονται με βαρύτατες ποινικές κατηγορίες ακόμα και για την αρπαγή ηλικιωμένων σε αυτή την υπόθεση.

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Τα αδικήματα αφορούν τους θανάτους συνολικά 30 ηλικιωμένων και την απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλων 8.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon