cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Ανοίγει ο δρόμος για τρένο στην Κρήτη

Υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΕΝ τόνισαν ότι η μελέτη συνάδει με τις κατευθύνσεις του στρατηγικού χωροταξικού σχεδιασμού – Διγλωσσία ανάμεσα στα Υπουργεία και γενικότερο κυβερνητικό “μπάχαλο”

Ανοίγει ο δρόμος για τρένο στην Κρήτη

Νέα δεδομένα φαίνεται ότι υπάρχουν στο ζήτημα της κατασκευής μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, μετά την απάντηση στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η τελευταία απάντηση των υπηρεσιακών στελεχών της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφήνει ανοικτό ένα ενδεχόμενο, το οποίο απέκλειε μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υπουδομών. Οπότε πρακτικά μιλάμε για “διγλωσσία” ανάμεσα στα Υπουργεία και για ένα γενικότερο κυβερνητικό “μπάχαλο”.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή της η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφού κάνει αναφορά στο Περιφερειακό Σχέδιο Κρήτης και το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο, τονίζει ότι ένα μέσο σταθερής τροχιάς δεν προσκρούει στις κατευθύνσεις του στρατηγικού χωροταξικού σχεδιασμού.

«Αυτή η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε φαινόμενα ασυνεννοησίας και επιτελικού μπάχαλου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας ότι «πρόθεσή μας είναι να επανέρθουμε στο θέμα, αναμένοντας με ενδιαφέρον τη νέα θέση του υπουργού. Για να αποκαλυφθεί και τι τελικά ισχύει, ποιος έχει δίκιο και ποιος κρύβεται πίσω από στείρες αρνήσεις. Αλλά και το γιατί κρύβεται».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon