cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Αποδυναμώνονται οι παιδοχειρουγικές κλινικές των νοσοκομείων της Κρήτης

Mε κοινή τους δήλωση, οι πρόεδροι των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και στο Νοσοκομείο Χανίων, αναφέρονται στην κατάσταση που βρίσκονται οι παιδοχειρουργικές κλινικές και στον άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης και συρρίκνωσής τους…

Αποδυναμώνονται οι παιδοχειρουγικές κλινικές των νοσοκομείων της Κρήτης

Η πρόσφατη συνταξιοδότηση του διευθυντή της παιδοχειρουργικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ (του ενός από τους τρεις μόνιμους παιδοχειρούργους) και η λύση που επιχειρείται να δοθεί, είτε με 15 εφημερίες εκάστου γιατρού από τους εναπομείναντες, είτε με την μετακίνηση γιατρών από την αντίστοιχη κλινική στα Χανιά, οδηγεί σε σε άμεσο κίνδυνο υποβάθμισης, συρρίκνωσης και των δύο κλινικών του νησιού.

Όπως τονίζουν με κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ και στο νοσοκομείο Χανίων, κκ Βρύσαλης και Γεωργακάκης, είναι φανερό ότι οι ευθύνες του υπουργείου Υγείας, της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ και των διοικήσεων των νοσοκομείων είναι τεράστιες, καθώς παρουσιάζουν σαν λύση είτε τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από τα Χανιά.

Οι δύο πρόεδροι καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία είναι υπόχρηματοδοτούμενα, υποστελεχωμένα, με μετακινούμενους εργαζόμενους, και καλούν την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο: να προκηρύξει με άμεσες διαδικασίες και να διοδιορίσει μόνιμους παιδοχειρουργούς που χρειάζεται, ώστε να συνεχίσουν οι κλινικές το έργο τους.

«Απαιτούμε: Να προχωρήσει η άμεση στελέχωση των κλινικών με fast track διαδικασίες, με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών και η ασφαλής εφημέρευση της κλινικής σε καθημερινή βάση. Καμία σκέψη για υπέρ εφημέρευση συγχώνευση μετακίνηση προσωπικού», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon