cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

ΒΟΑΚ: Στις αρχές του 2023 θα κατασκευάζονται τα δύο από τα τρία τμήματα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, όσον αφορά το μεγάλο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο, ως τα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η β’ φάση του διαγωνισμού…

ΒΟΑΚ: Στις αρχές του 2023 θα κατασκευάζονται τα δύο από τα τρία τμήματα

Αναφορά στα χρονοδιαγράμματα του νέου ΒΟΑΚ έκανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης σε συνέντευξή του για τα έργα υποδομών στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο κ. Καραγιάννης αναφερόμενος στον ΒΟΑΚ, είπε πως «ήταν ένα όνειρο για την Κρήτη που σήμερα γίνεται πράξη από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, ενημέρωσε ότι «για το ανατολικό τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος έχει υπογραφεί η σύμβαση, ενώ και για το ΣΔΙΤ Χερσόνησος-Νεάπολη έχουμε προσωρινό ανάδοχο και σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση και εδώ».

Μάλιστα, τόνισε ότι «όσον αφορά το μεγάλο τμήμα Χανιά-Ηράκλειο, ως τα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η β’ φάση του διαγωνισμού και στο α’ τρίμηνο του 2023 θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο».

Συμπερασματικά, όπως ανέφερε, «στις αρχές του επόμενου έτους θα ξέρουμε τα κατασκευαστικά σχήματα σε όλον τον ΒΟΑΚ και τα δύο από τα τρία τμήματά του θα είναι ήδη υπό κατασκευή», ενώ πρόσθεσε ότι «χρειάστηκαν 3,5 χρόνια για να σπάσουν στεγανά δεκαετιών».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon