cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 16.05 2024

Νέες διαβεβαιώσεις για τη μη κατάργηση δικαστηρίων στην Κρήτη

Νέα δέσμευση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του Εφετείου Χανίων ή Πρωτοδικείου στην Κρήτη ενώ τα Ειρηνοδικεία όπως το Ειρηνοδικείο Βάμου θα αναβαθμιστούν σε περιφερειακά Πρωτοδικεία…

Νέες διαβεβαιώσεις για τη μη κατάργηση δικαστηρίων στην Κρήτη
Το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων

Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δυο Εφετείων Κρήτης έδωσε και πάλι ο υφυπουργός δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπουγάς κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και αφορούσε το δικαστικό χάρτη Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου και η γ.γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου καθώς και βουλευτές της Κρήτης.

Εκ μέρους του αρμόδιου για το Δικαστικό χάρτη της Ελλάδος, Ιωάννη Μπούγα, ξαναδόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο κατάργησης Εφετείου στην Κρήτη, ενώ δεν τίθεται θέμα κατάργησης Πρωτοδικείου στην Κρήτη.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι Ειρηνοδικεία όπως το Ειρηνοδικείο Βάμου θα αναβαθμιστούν σε περιφερειακά Πρωτοδικεία.

Οι εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων ενημέρωσαν την ηγεσία του Υπουργείου και για την αναγκαιότητα στελέχωσης των Πρωτοδικείων Κρήτης με δικαστικούς υπαλλήλους λόγω των υφιστάμενειν οργανικών κενών.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon