cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου με αφορμή την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Κάλεσμα στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή, απευθύνει στους Ηρακλειώτες, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου…

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου με αφορμή την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Κάλεσμα στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή, απευθύνει στους Ηρακλειώτες, η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο θεατράκι του Καράβολα, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή. Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως απάντηση στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, αποτελεί μια ακόμη επικίνδυνη εξέλιξη στην κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Κάνει πιο ορατό το ενδεχόμενο να  λάβει τρομακτικές διαστάσεις, αν το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του ανταπαντήσουν στην ιρανική επίθεση. Για άλλη μια φορά, τα θύματα της γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης θα είναι οι λαοί. 

Οι πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή φέρουν τη σφραγίδα της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ, έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση. Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία και στο Λίβανο, οι τεταμένοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα στρώνουν το έδαφος για γενίκευση του πολέμου.

Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, έχοντας στείλει τη φρεγάτα ΥΔΡΑ και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα και έχοντας αναλάβει το ρόλο συντονιστή στην επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ. 

Οι ενέργειες αυτές της κυβέρνησης εγκυμονούν κινδύνους για το ελληνικό λαό και, ιδιαίτερα, το λαό της Κρήτης. Αξιωματούχοι του Ιράν έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση εμπλοκής των ΗΠΑ στην πολεμική αντιπαράθεση, τότε θα αποτελέσουν εν δυνάμει στόχους οι χώρες που διαθέτουν βάσεις των ΗΠΑ. Η χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια έχει δει τις αμερικάνικες βάσεις στο έδαφός της να αυξάνονται. Ειδικότερα, η Βάση της Σούδας εκσυγχρονίζεται και επεκτείνεται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα του ευρωατλαντισμού.

Η ολοένα και βαθύτερη ελληνική εμπλοκή σε πολέμους (στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή) δεν έχει καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας, όπως ισχυρίζονται. Αντίθετα, εξυπηρετούν μέχρι κεραίας τους δολοφονικούς αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, ρίχνουν νερό στο μύλο της επιθετικότητας του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση της ΝΔ, για να αποσύρει άμεσα την στήριξη της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα “Ύδρα” από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα. Δε θέλουμε να γίνουμε “κρέας για τα κανόνια” των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Να καταδικάσουμε αποφασιστικά την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς του κόσμου που παλεύουν για το δίκιο τους.

Καλούμε το λαό του Ηρακλείου να δώσει μαχητικό παρών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου στις 6:30μ.μ. στο θεατράκι του Καράβολα. στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ, η οποία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει βήμα έκφρασης της αντίθεσης του λαού σε όλους αυτούς τους σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 
  • Καμία στρατιωτική αποστολή εκτός συνόρων. Να επιστρέψει η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» από την Ερυθρά θάλασσα.
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου.
  • Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. 
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon