cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Ήλθε η ώρα για έργα και αποφάσεις χωρίς υπολογισμό πολιτικού κόστους

Μετατρέπουμε φυσικούς παραδείσους σε «παραδείσους αυθαιρεσίας», τους διαφημίζουμε ως τουριστικούς προορισμούς αλλά όταν συμβαίνει το κακό και η φύση εκδικείται κανείς δεν έχει ευθύνη. Καιρός να αλλάξει αυτό για να μην να χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές στο μέλλον…

Ήλθε η ώρα για έργα και αποφάσεις χωρίς υπολογισμό πολιτικού κόστους

Θέλουμε και δωδεκάμηνο τουρισμό τρομάρα μας…

Μετατρέπουμε φυσικούς παραδείσους σε «παραδείσους αυθαιρεσίας», τους διαφημίζουμε ως τουριστικούς προορισμούς αλλά όταν συμβαίνει το κακό και η φύση εκδικείται κανείς δεν έχει ευθύνη.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της Αγίας Πελαγίας, της ναυαρχίδας του τουρισμού στο Μαλεβίζι, του άναρχα δομημένου οικισμού με τον ασύλληπτο «βιασμό» της φύσης, που στέρησε τη ζωή από δυο ανθρώπους.

Κτίσματα πάνω στο κύμα, ρέματα μπαζωμένα, όπου οικοδομήθηκαν ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικές κατοικίες, και αντιπλημμυρικά έργα για γέλια. Κατά τα λοιπά η Δημοτική Αρχή του Μαλεβιζίου στήνει, στην αρχή του καλοκαιριού, σε ότι απέμεινε από την παραλία, ομπρέλες  και ξαπλώστρες για να εισπράξει.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγία Πελαγία γνωρίζει καταστροφές από πλημμύρα, ούτε και θα είναι η τελευταία, εφόσον επικεντρωθούν οι δημοτικοί της άρχοντες αλλά και η Περιφέρεια στο να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να διορθωθούν όπως κι όπως οι ζημιές στις δημόσιες υποδομές.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως χρειάζονται δραστικές αποφάσεις και έργα, με πολιτικό κόστος ίσως. Αποφάσεις όμως που δε θα αφήσουν να χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές στο μέλλον.

«Ίδου η Ρόδος ιδού και το πήδημα» για εκείνους που θέλουν να έχουν εξουσία στα χέρια τους και να εκπροσωπούν τους πολίτες.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon