cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Κινδύνευσαν άνθρωποι στη Σπιναλόγκα;

Σοβαρή καταγγελία από ξεναγό που δείχνει ότι ήμασταν τελικά πολύ τυχεροί που θρηνήσαμε ΜΟΝΟ δύο νεκρούς. Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί έχουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά…

Κινδύνευσαν άνθρωποι στη Σπιναλόγκα;

Πολλά είπαμε και θα πούμε ακόμα για τη φονική κακοκαιρία που μας έπληξε. Και κάθε φορά θα μετράμε τα κομμάτια μας και θα περιμένουμε από μια εισαγγελική παραγγελία να βρούμε ποιοι και πόσες ευθύνες έχουν ο καθένας για την «αμέλεια» που κοστίζει ζωές και περιουσίες.

Παίρνω όμως μηνύματα που δείχνουν ότι μάλλον ήμασταν πολύ τυχεροί που θρηνήσαμε ΜΟΝΟ δύο νεκρούς. Κρατήστε λίγο την παρακάτω περιγραφή των γεγονότων. Έρχεται από ξεναγό που δουλεύει στους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης και το Σάββατο, την ώρα του κατακλυσμού, βρέθηκε με γκρουπ στη Σπιναλόγκα.

Γνωρίζω πως η καταγγελία έχει ήδη κατατεθεί και επισήμως στο ΔΣ της Ενωσης Ξεναγών ενώ τα στοιχεία του καταγγέλλοντος είναι στη διάθεση του cretanews. Εκτός από τη Σπιναλόγκα αναφέρονται και μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για όσα συμβαίνουν στην Κνωσό.

Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί έχουμε ακόμα πάρα πολλή δουλειά…

«Η κακοκαιρία του Σαββάτου 15/10 δυστυχώς είχε νεκρούς και πολλές ζημιές. Εγώ θα σας καταγγείλω και την απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της Σπιναλόγκας εκείνη τη μέρα:

Το ότι δεν μετρήσαμε και εκεί τραυματίες, ναυαγούς ή νεκρούς είναι ένα θαύμα. Ο αρχαιολογικός χώρος, ενώ έβρεχε με κεραυνούς ήδη από τις 10:00 το πρωί, παρέμεινε ανοιχτός (γιατί;). Επίσης οι ιδιοκτήτες των βαρκών της Ελούντας (προφανώς για να μη χάσουν τα φράγκα κι αυτοί) διαβεβαίωσαν τους τουριστικούς πράκτορες ότι η μεγάλη καταιγίδα θα έρθει στις 12:00.

Αναγκαστήκαμε να πάμε με τα γκρουπ μας πάνω στις βαρκούλες (χωρητικότητα 35 άτομα) και να αποβιβαστούμε στο νησάκι. Να γίνει η εκδρομή ο κόσμος να χαλάσει για να αποφύγουν να επιστρέψουν τα λεφτά στους πελάτες τους. Εξαρχής αποβραδίς έπρεπε να ακυρωθούν τα πάντα.

Το τι έγινε από τις 10.40 δεν λέγεται…
Περίπου 200-250 τουρίστες και 7 – 8 ξεναγοί να κρυβόμαστε στα χαλάσματα του Λεπροχωρίου, πατείς με πατώ σε, κίνδυνος μεγάλος να πέσουμε, να μας καταπλακώσει κάτι, νερά να τρέχουν παντού και στην αποβάθρα του λιμανιού της Σπιναλόγκας τεράστιες λακκούβες με νερά μέχρι τον αστράγαλο.

Οι βάρκες λόγω αέρα και κυμάτων δεν μπορούσαν να δέσουν να μας πάρουν από κει, γιατί οι υποδομές είναι χάλια. Το πώς έφυγα, το πώς επιστρέψαμε τους ολόβρεχτους και αγανακτισμένους τουρίστες στα Μάλια, Χερσόνησο, Γούβες, Κοκκίνη και Αμμουδάρα, από όπου επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο μου ήταν μια Οδύσσεια και δεύτερη ταλαιπωρία λόγω κλειστών δρόμων από πλημμύρες και κατολισθήσεις. Αστυνομία πουθενά.

Η Σπιναλόγκα χρόνια τώρα και ειδικά φέτος μαζί με τη Κνωσό ήταν “χρυσορυχείο” με χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα. Που πάνε τα λεφτά; Τίποτα δεν περισσεύει για τις υποδομές και για φύλαξη;

Στη δε Κνωσό φέτος κοκορεύονταν για τους 8 χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα, αλλά κάνεις δε μίλησε για τις απαράδεκτες συνθήκες ΜΕΣΑ στο χώρο με τόσο κόσμο, χωρίς φύλακες και τεράστιο συνωστισμό σε ελάχιστο χώρο. Ξέρετε ότι λόγω μέτρων covid (ακόμα) έχουν κλείσει όλη την ανατολική και νότια πλευρά του παλατιού με αποτέλεσμα να συνωστίζονται όλοι στην κεντρική αυλή. Επίσης έχουν κόψει και αρκετά από τα λίγα δένδρα, να μην βρεις σκιά πουθενά, και αφήνουν να μπαίνουν στον χώρο όλους τους επισκέπτες χωρίς πρόβλεψη για ένα κάποιο όριο ατόμων ανά ώρα.

“Λεπτομέρειες” μάλλον, και αυτά και πολλά άλλα, που αφορούν τα “μαγαζάκια” του Υπουργείου Πολιτισμού».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon