cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Σε «λουκέτο» οδηγούνται οι παιδοχειρουργικές κλινικές στην Κρήτη

Η Κρήτη διαθέτει δύο παιδοχειρουργικές κλινικές που εξυπηρετούν και πολλά νησιά: η μία στο νοσοκομείο των Χανίων και η άλλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Και οι δύο κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω έλλειψης παιδοχειρουργών…

ΠΟΕΔΗΝ: Σε «λουκέτο» οδηγούνται οι παιδοχειρουργικές κλινικές στην Κρήτη

Με «λουκέτο» κινδυνεύουν οι παιδοχειρουργικές κλινικές στην Κρήτη, εξαιτίας των ελλείψεων παιδοχειρουργών, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως επισημαίνει πιο συγκεκριμένα η ΠΟΕΔΗΝ, η Κρήτη διαθέτει δύο παιδοχειρουργικές κλινικές που εξυπηρετούν και όλα τα νησιά: η μία στο νοσοκομείο των Χανίων και η άλλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Και οι δύο κινδυνεύουν να κλείσουν, λόγω έλλειψης παιδοχειρουργών.

Έτσι, τα παιδιά ηλικίας έως 15 ετών θα είναι υποχρεωμένα, ακόμα και για επεμβάσεις ρουτίνας, όπως μία σκωληκοειδίτιδα, να μεταβαίνουν στην Αθήνα, ενώ μεγάλη είναι η επικινδυνότητα για παιδιά με σοβαρό πρόβλημα υγείας, που χρήζουν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης και δεν ενδείκνυται η διακομιδή τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η παιδοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων έχει «ξεμείνει» με δύο παιδοχειρουργούς, έναν επικουρικό και μία παιδοχειρουργό, αποσπασμένη από το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου Κρήτης.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην παιδοχειρουργική κλινική στο ΠΑΓΝΗ: Ένας γιατρός συνταξιοδοτήθηκε, ένας παραιτείται σε ένα χρόνο και ο τρίτος έγινε μέλος ΔΕΠ και μετακινείται στο «Αττικό».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τον υπουργό Υγείας να στελεχώσει άμεσα και τις δύο παιδοχειρουργικές κλινικές, προειδοποιώντας: «Θα κινδυνέψουν παιδιά. Θα ταλαιπωρούνται με διακομιδές γονείς και παιδιά χωρίς λόγο. Για να ανακόψεις το κύμα φυγής γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών, για να ενισχυθεί με προσωπικό το σύστημα, χρειάζεται συνολική κυβερνητική παρέμβαση. Αυξήσεις μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, κίνητρα».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon