cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Κρήτης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας ότι παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ελλείψεις, σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό…

ΠΟΕΔΗΝ: Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Κρήτης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας ότι παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και μεγάλες ελλείψεις, σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

«Προκηρύξεις γίνονται άγονες. Έχουν συνεχώς παραιτήσεις. Η συνταγή κάλυψης είναι αύξηση μισθών και κίνητρα» υπογραμμίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος επισκέφθηκε αυτές τις μέρες το νοσοκομείο Ρεθύμνου και νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού Λασιθίου. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος οι προκηρύξεις δεν καταλήγουν πουθενά, καθώς υπάρχουν συνεχώς παραιτήσεις και υπογραμμίζει πως «η συνταγή κάλυψης είναι αύξηση μισθών, κίνητρα».

Μάλιστα, όπως αναφέρει γιατροί και άλλο προσωπικό με βανάκι μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να καλύψουν εφημερίες, με τον ίδιο να τονίζει ότι αυτό που γίνεται είναι «αδιανόητο». 

Στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, δεν υπάρχει κανείς ογκολόγος και οι ασθενείς για χημειοθεραπεία από το Ρέθυμνο είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο Ηράκλειο, ενώ ανάλογες είναι οι ελλείψεις και στα ΤΕΠ.

Στο νομό Λασιθίου «η κατάσταση τραγική από πλευράς στελέχωσης» σημειώνει επίσης ο Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι ακάλυπτο τις μισές ημέρες το μήνα από παθολόγο, καρδιολόγο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ 

«Επισκέφθηκα την Τετάρτη 27/3/2024 το νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Δεν υπάρχει κανείς ογκολόγος. Οι ασθενείς για χημειοθεραπεία από το Ρέθυμνο είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο Ηράκλειο. Μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα. Υπηρετούν δύο παθολόγοι. Στα ΤΕΠ η παιδίατρος εξετάζει τα παθολογικά περιστατικά. Υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι. Στα ΤΕΠ είναι 1 γιατρός. Επίσης έχουν μόνο 2 ορθοπεδικούς και 2 ψυχιάτρους

Την Πέμπτη 28/3/2024 επισκέφθηκα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου και συμμετείχαμε στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώθηκε στον Άγιο Νικόλαου για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας και πρόνοιας. Μαζικότατη συμμετοχή των εργαζόμενων και κατοίκων του νομού. Επισκέφτηκα νοσοκομεία. Η κατάσταση τραγική από πλευράς στελέχωσης.

Νοσοκομείο Σητείας: 1 Αναισθησιολόγος, 1 παθολόγος, 2 καρδιολόγοι, 3 χειρουργοί, 1 παιδίατρος, 1 ακτινοδιαγνώστης που φεύγει με μετάθεση.

Νοσοκομείο Νεάπολης: 1 παθολόγος που κάνει και εφημερίες στο νοσοκομείο

Άγιος Νικόλαος: 1 παιδίατρος, 1 ορθοπεδικός που κάνουν εφημερίες επίσης στον Άγιο Νικόλαο, ακτινολογικό κανένας γιατρός, στο φαρμακείο ένας μόνο βοηθός, στο μικροβιολογικό δύο γιατροί, 1 φύλακας. Επίσης σοβαρές ελλείψεις σε διοικητικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και σε προσωπικό καθαριότητας.

Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 1 αναισθησιολόγος, 1 παθολόγος, 1 καρδιολόγος. Ακάλυπτο το νοσοκομείο μισές ημέρες το μήνα από παθολόγο, καρδιολόγο.

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 2 Αναισθησιολόγοι, 3 χειρουργοί, 3 νεφρολόγοι που εξυπηρετούν τους ασθενείς της ιδιωτικής μονάδας που έκλεισε, 2 ακτινολόγοι ο ένας φεύγει, παθολογική κλινική που καλύπτει όλο το νόμο.

Προνοιακή Μονάδα Αγίου Νικολάου: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στην οποία φιλοξενούνται 80 άτομα με αναπηρία. Επικινδυνότητα με εισαγωγές ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα από εισαγγελική εντολή.

Μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Προκηρύξεις γίνονται άγονες. Έχουν συνεχώς παραιτήσεις. Η συνταγή κάλυψης είναι αύξηση μισθών, κίνητρα. Αδιανόητο αυτό που γίνεται. Γιατροί και άλλο προσωπικό με βανάκι μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να καλύψουν εφημερίες. Συνεχείς διακομιδές ασθενών στο Ηράκλειο».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon