cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 05.05 2024

Για να βρεις το φθηνότερο τιμολόγιο ρεύματος θα πρέπει να έχεις διδακτορικό

Δε φτάνει το κυνήγι χαμηλών τιμών στα σούπερ μάρκετ, το κυνήγι χαμηλών τιμών στα πρατήρια καυσίμων τώρα θα πρέπει να κάνουμε διατριβή και στα τιμολόγια των παρόχων ρεύματος…

Για να βρεις το φθηνότερο τιμολόγιο ρεύματος θα πρέπει να έχεις διδακτορικό

Σε ατελείωτο κυνήγι για χαμηλές χρεώσεις ρεύματος, με αμφίβολα αποτελέσματα βάζουν τους καταναλωτές υπουργείο και προμηθευτές από την 1η Ιανουαρίου.

Δε φτάνει το κυνήγι χαμηλών τιμών στα σούπερ μάρκετ, το κυνήγι χαμηλών τιμών στα πρατήρια καυσίμων τώρα θα πρέπει να κάνουμε διατριβή και στα τιμολόγια των παρόχων ρεύματος.

Όπως διαβάζουμε θα έχουμε από το νέο χρόνο, που καταργούνται τα μέτρα για την ενεργειακή κρίση, λες και ως δια μαγείας έπαψε να υπάρχει, τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων που θα προσφέρονται από όλους τους προμηθευτές:

Το σταθερό τιμολόγιο, με μπλε σήμανση και σταθερή τιμή προμήθειας (€/kWh) για όλη την περίοδο της σύμβασης, υποθέτουμε υψηλή.

Το ειδικό κοινό τιμολόγιο, με πράσινη σήμανση, στο οποίο ο προμηθευτής θα ανακοινώνει την τιμή χρέωσης έως την πρώτη ημέρα του μήνα εφαρμογής.

Τα κυμαινόμενα τιμολόγια, με κίτρινη σήμανση, στα οποία περιλαμβάνονται τα τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας (€/kWh), όπου η τιμή μεταβάλλεται, σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Και τα δυναμικά τιμολόγια, με πορτοκαλί σήμανση, των οποίων η τιμή μεταβάλλεται, με βάση τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εντός της ημέρας.

Θα είναι λέει διαθέσιμο και εργαλείο επαλήθευσης και σύγκρισης τιμών καθώς στους λογαριασμούς ρεύματος και στα άλλα μηνύματα των προμηθετών (sms, email) εισάγεται κωδικός QR (και link) ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επαληθεύσουν την τιμή κάθε μήνα για το ειδικό κοινό τιμολόγιο και να συγκρίνουν με το σύνολο των προσφερόμενων τιμολογίων των προμηθευτών.

Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Αλήθεια αυτοί που τα αποφασίζουν όλα αυτά έχουν τη στοιχειώδη αντίληψη του σε ποιους απευθύνονται;

Πόσοι ηλικιωμένοι, άνθρωποι της υπαίθρου αλλά και των πόλεων με βασικές γνώσεις μπορούν να μπουν στο πνεύμα τέτοιων αλλαγών;

Αλλά θα μας πείτε αυτό θέλουν κι εκείνοι, να μην μπουν και να μπορούν να συνεχίσουν να θησαυρίζουν οι πάροχοι ρεύματος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon