cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Τέλος Ιουλίου το… “ενισχυμένο” Fuel Pass

Τέλη Ιουλίου πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ψίχουλα της… ενισχυμένης επιδότησης καυσίμων – 80 ευρώ η επιδότηση για ΙΧ, στα 60 για μοτοσικλέτα

Τέλος Ιουλίου το… “ενισχυμένο” Fuel Pass

Όσο η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά η κυβέρνηση προχωρά για ακόμη μία φορά σε μέτρα ασπιρίνες. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μίλησε για 80 ευρώ επιδότηση στα καύσιμα για ένα τρίμηνο. Αυτό που δεν είπε όμως ήταν ότι η επιδότηση αυτή θα δοθεί μόνο με τη χρήση κάρτας, καθώς χωρίς αυτήν πρόκειται να δοθούν 15 ευρώ λιγότερα.

Το οικονομικό επιτελείο βέβαια εξειδίκευσε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την επιδότηση της κατανάλωσης καυσίμων για τρεις ακόμη μήνες (Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος).

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως το Fuel Pass 2 αφορά συνολικά 3,1 εκατομμύρια δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Δικαιούχοι του Fuel Pass 2 είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος του νοικοκυριού και έως 45.000 ευρώ. Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι πάνω από 3,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ, για πληρωμή στην αντλία. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 ανεβαίνει στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ αντί 55 που ήταν μέχρι σήμερα και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν. Κατά 15 ευρώ αυξημένη είναι η επιδότηση για χρήση κάρτας, έναντι των 5 ευρώ που ίσχυε πριν.

Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση θα εξακολουθήσει να είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο, με κόστος 115 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε ότι το νέο fuel pass θα έχει τρίμηνη διάρκεια και θα είναι πιο δίκαια τα εισοδηματικά κριτήρια, εξηγώντας τους λόγους για τη νέα επιδότηση προς τους πολίτες.

Οι λόγοι είναι τρεις:

  1. Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης που όπως είπε, «αντίθετα με τις προβλέψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης», οφείλεται στην «ποιοτική ανάπτυξη» λόγω αύξησης εξαγωγών και επενδύσεων και της μείωσης της ανεργίας.
  2. Η ανάπτυξη έχει πραγματική αντανάκλαση στα δημόσια έσοδα
  3. Τα στοιχεία του τουρισμού δείχνουν πολύ καλή πορεία για το καλοκαίρι και αύξηση του κατά κεφαλήν εσόδου ανά τουρίστα.

Οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό

Αναφορικά με τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης, ότι δηλαδή πρόκειται για εισαγόμενη κρίση και οφείλεται στις τιμές των σιτηρών, των καυσίμων και άλλων προϊόντων, που διαμορφώνονται στο εξωτερικό με την κυβέρνηση που όπως είπε «δεν μπορεί να παρέμβει», παρά τη βαριά επίπτωση στην οικονομία.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως οι χώρες τις Ιβηρικής χερσονήσου, Ισπανία και Πορτογαλία και κατάφεραν να παρέμβουν και να διεκδικήσουν όσα όφειλαν για τους πολίτες τους. Όλα τα άλλα είναι μάλλον… να είχαμε να λέγαμε για να περνά ευχάριστα η ώρα!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon