cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Fuel Pass II: Όταν τα μπαλώματα βαπτίζονται παπλώματα

Τα ψίχουλα από τα Fuel Pass I & II βαπτίζονται ως «τεράστια κοινωνική παροχή» και «στήριξη του Κράτους προς τους αδύνατους» αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε για μια ακόμα… κοροϊδία!!! Τουλάχιστον ας το παραδεχτούμε…

Fuel Pass II: Όταν τα μπαλώματα βαπτίζονται παπλώματα

Έχουμε και λέμε: 3.5 δις ευρώ υπολογίζει η κυβέρνηση πως χρειάζεται για να λύσει το πρόβλημα της υπέρογκης αύξησης των καυσίμων. Αλλά δεν μπορεί να το πράξει, διότι δημοσιονομικά δεν θα μπορούσαν να αναπληρωθούν αυτά τα έξοδα.

Προσφέρει όμως ένα δεύτερο fuel pass. Το πρώτο κόστισε πολύ χονδρικά περίπου 150 εκατομμύρια και το δεύτερο προβλέπεται πως θα κοστίσει, περίπου 180 εκατομμύρια. Σύνολο λοιπόν … 300 – 330 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση για ενίσχυση.

Κατά τα λοιπά… η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης δεν υπάρχει στο τραπέζι γιατί είναι λέει η τρίτη κατά σειρά πηγή εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Επίσης, οι προτάσεις της Αντιπολίτευσης για μειώσεις του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας χαρακτηρίζονται προτάσεις «λαϊκισμού» και «ανεδαφικές».

  • Στο τραπέζι εξακολουθούν να «στέκουν» οι δηλώσεις πως η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει επιδότηση καυσίμων προς τους πολίτες, επειδή έλαβε περισσότερα έσοδα από αυτά που ανέμενε μέσω του ΕΝΦΙΑ.
  • Όπως «στέκουν» επίσης οι δηλώσεις πως η κυβέρνηση που βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης για όσο καιρό διαρκεί.

Συνοψίζοντας: Η χώρα χρειάζεται 3.5 δις για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στα καύσιμα. Η κυβέρνηση δίνει 300 εκατομμύρια σε δύο δόσεις, με τη δεύτερη δόση να έρχεται επειδή οι έντιμοι φορολογούμενοι πολίτες πλήρωσαν έγκαιρα έναν άδικο φόρο, που καταβάλουν στο κράτος για να μένουν στα σπίτια τους.

Κι όλοι αυτό διαφημίζεται ως «τεράστια κοινωνική παροχή» και «στήριξη του Κράτους προς τους αδύνατους».

Για να λέμε τα πράγματα ως έχουν:

Δεν υπάρχει καμία τεράστια κοινωνική παροχή και καμία ουσιαστική στήριξη.

Έχουμε «μπαλώματα» που διαφημίζονται σαν … παπλώματα για να συνεχίσει το κυβερνητικό έργο να χειροκροτείται.

Κι αν η κυβέρνηση το μόνο που μπορεί να κάνει είναι «μπαλώματα», τουλάχιστον ας παραδεχθούμε όλοι μαζί την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε κι ας μην εθελοτυφλούμε ως χώρα. Γιατί και η κοροϊδία έχει τα όρια της.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon