cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ για την Καϊλή

Τώρα… οφείλει και το «νέο ΠΑΣΟΚ» να αποδείξει πως ενώ είχε στους κόλπους του ανθρώπους όπως την Καϊλή, δεν έχει καμία σχέση με το «παλιό, κακό ΠΑΣΟΚ»!!!

Δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ για την Καϊλή
Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την Εύα Καϊλή

Ήμουν σε μια συζήτηση τις προάλλες και πριν την υπόθεση Καϊλή. Όχι με πρόσωπα από το Ηράκλειο, ούτε καν από την Κρήτη. Με πρόσωπα όμως σοβαρά πολιτικοποιημένα, μη κομματικοποιημένα, σε θέσεις ευθύνης στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, βγήκε αυθόρμητα το συμπέρασμα:

«Ο Μητσοτάκης θα κυβερνάει για χρόνια. Ο Τσίπρας δεν δίνει σημασία. Ο Ανδρουλάκης αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερος των περιστάσεων».

Προτού ανακοινωθεί η σύλληψη Καϊλή υπενθυμίζω. Στη συνέχεια ακολούθησε η σύλληψη. Και λίγο πριν την … πανηγυρική υποτίθεται, συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης βγήκε και κατηγόρησε τη … Νέα Δημοκρατία για την Εύα Καϊλή. Πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι είχε στο μυαλό του και κανένας δεν μπορεί να καταλάβει τον συλλογισμό του. Αλλά αν εμείς δεν έχουμε τόσο νου για να «διαβάσουμε κάτω από τις γραμμές», κι εκείνος έχει, μας οφείλει εξηγήσεις.

Εγώ προσωπικά θα πω τι κατάλαβα:

Η Εύα Καϊλή ήταν ξένο σώμα για το ΠΑΣΟΚ, εδώ και καιρό. Κι όπως λένε οι άνθρωποι Ανδρουλάκη «ο Νίκος την είχε τελειώσει». Μπορεί να μην την είχε διαγράψει, αλλά την είχε «τελειώσει». Τυπικά όμως άνηκε στο ΠΑΣΟΚ. Κι όσο κι αν δεν ήθελε το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν αρνούνταν πως οι θέσεις Καϊλή δεν απηχούν τις θέσεις ΠΑΣΟΚ, θεσμικά η Καϊλή, εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ. Έστω υπό την ανοχή του προέδρου του. Έστω υπό την ανοχή του όλου ΠΑΣΟΚ.

Το άλλο κομμάτι τώρα:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που δεν είχε διαγράψει την Εύα Καϊλή, γνώριζε πως υπήρχαν συμφωνίες με εκείνη και τη Νέα Δημοκρατία. Γνώριζε πως η Νέα Δημοκρατία με κάποιο τρόπο κατάφερε να την πείσει να υποβαθμίσει το θέμα των υποκλοπών. Γνώριζε επίσης πως η Εύα προετοίμαζε «μεταγραφή αεροδρομίου», άρα γνώριζε τόπο και χρόνο για την απομάκρυνση της. Αλλά την κρατούσε μέσα στο κόμμα κι ας την «είχε τελειώσει». Και δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το σκάνδαλο, ενώ γενικά γνώριζε τόσα πολλά.

σ.σ. Αυτό μου θυμίζει την περίπτωση Μητσοτάκη, που για όποιο σκάνδαλο κι αν “σκάσει” και για όποια παρασπονδία, δεν ξέρει τίποτα. Αλλά όλοι οι βουλευτές του κι όλοι οι υπουργοί του, λειτουργούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και υπό την επίβλεψη του πρωθυπουργού.

Βγαίνει το σκάνδαλο, (που θέλει τεράστιο κόπο και προετοιμασία γιατί ο Ευρωβουλευτής γενικά έχει ασυλία και η μόνη περίπτωση που δεν έχει είναι να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω) και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τη … Νέα Δημοκρατία!

Όχι κύριε Ανδρουλάκη μου! Ολίσθημα ολκής! Δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία που είχατε στους κόλπους σας την κυρία Καϊλή η οποία προετοίμαζε μεταγραφή προς τα … δεξιά.

Φταίτε εσείς που δεν την διώξατε! Κι όπως την διαγράψατε εκ των υστέρων, οφείλατε να την έχετε διαγράψει εκ των προτέρων, για να αποδείξετε και στην πράξη πως η κάθαρση είναι το πρώτο μέλημα σας.

Τώρα, οφείλετε να καταβάλετε τεράστιο κόπο προκειμένου να πείσετε το ακροατήριο σας και την κοινή γνώμη για τις καλές προθέσεις σας και για το γεγονός πως η περίπτωση Καϊλή, αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση μέσα στο όλο νέο κι άφθαρτο ΠΑΣΟΚ.

  • Γιατί να σας το πω αλλιώς, που το έχω ακούσει κιόλας;

Ο μέσος ουδέτερος ψηφοφόρος, πόσο μάλλον ο μέσος δεξιός ψηφοφόρος, συνδέει την περίπτωση Καϊλή με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις. Και ξέρετε τι λέει;

Πως μπορεί να σας παρακολουθούσαν επειδή μιλούσατε με την κ. Καϊλή για να διευκολύνουν τις Ευρωπαϊκές Αρχές να φθάσουν στη σύλληψη. Θεωρίες συνωμοσίας; Θεωρίες “κάθαρσης” της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού; Μπορεί. Η κοινή γνώμη όμως, αυτές τις θεωρίες αναπτύσσει. Αβάσιμες; Χωρίς επιχειρήματα; Πιθανόν.

Θα ήταν εντελώς έωλες ωστόσο, αν η διαγραφή Καϊλή γίνονταν ΠΡΙΝ. ΠΡΙΝ. Και δεν είναι τυπικό καθόλου το θέμα. Κρύβει πολλή ουσία μέσα του.  

Τώρα οφείλετε δυστυχώς να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντας κι οφείλει και το «νέο ΠΑΣΟΚ» να αποδείξει πως ενώ είχε στους κόλπους του ανθρώπους όπως την Καϊλή, δεν έχει καμία σχέση με το «παλιό, κακό ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon