cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Έφοδοι σε σπίτια και εταιρείες για το Predator

Αιφνιδιαστικές έφοδοι σε 6 εταιρείες που σχετίζονται με predator – Τι απαντήσεις ζητούν οι εισαγγελείς από την ΕΥΠ;

Έφοδοι σε σπίτια και εταιρείες για το Predator

Εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση των υποκλοπών. Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, ζητούν από την ΕΥΠ να απαντήσει επίσημα εάν παρακολουθούσε ή όχι πολιτικούς, στρατιωτικούς και όσους περιλαμβάνονται στις λίστες δημοσιευμάτων για υποκλοπές επικοινωνιών, ενώ παράλληλα η αστυνομία έκανε αιφνιδιαστικές εφόδους σε τουλάχιστον έξι γραφεία εταιριών που εμπλέκονται με την υπόθεση predator.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει οι εξελίξεις να δρομολογήσουν εκλογές μετά τις γιορτές, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για πιθανές συμπεριφορές εκτός πλαισίου από κάποιος μέσα στην ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς, αξιοποιώντας στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες ημέρες μέσω εγγράφων και μαρτυρικών καταθέσεων που συνεχίζουν να λαμβάνουν, εντόπισαν πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με εταιρείες που σχετίζονται με το λογισμικό Predator. Για τον λόγο αυτό προχώρησαν σε εφόδους προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην έρευνα τους για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Τα επίμαχα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση υπέβαλαν προς την ΕΥΠ αίτημα να επιβεβαιώσει ή όχι την παρακολούθηση πολιτικών, στρατιωτικών και άλλων προσώπων που περιλαμβάνονται σε λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ζητούν επίσημες απαντήσεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση ονομάτων προσώπων των οποίων φέρονται να έχουν υποκλαπεί οι επικοινωνίες τους.

Οι δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση – Αγγελική Τριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος – στην εντολή προς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμπεριέλαβαν εφόδους, μεταξύ άλλων εταιρειών, και στην Intellexa, η οποία εμπορεύεται το λογισμικό Predator.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon